Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След полета до Солун за вечеря: Опитват да обвинят НСО, че снимат премиера

Политика

След полета до Солун за вечеря: Опитват да обвинят НСО, че снимат премиера

След полета до Солун за вечеря: Опитват да обвинят НСО, че снимат премиера - Tribune.bg

Задава ли се нов опит да бъде искана оставката на шефа на НСО ген. Емил Тонев? Този въпрос все по-ярко се откроява на дневен ред след изтичането на видеозапис от вечеря в Гърция на премиера Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова.

На 30-секундното видео двамата стоят в ресторанта на хотел „Хаят“ в Солун заедно с неназован мъж. Отчетливо от разговора им се чува изричането на “F-16”.

Тон за новата опорна точка зададе популярната журналистка Полина Паунова, която мимоходом разкри и самоличността на третия човек от записа.

„Разбирам че днес обществеността трябва да бъде ШОКИРАНА от това, че министър-председателят и шефът на кабинета му посетили Гърция, където вечеряли с ръководителя на българската мисия в страната. Наистина това е един скандал, както и да го погледнем ;))))))) Хубав ъгъл на снимката, апропо. На такова разстояние не стои ли всъщност охраната?“, пуска сламката тя.

Това даде тон за шегички как охранителите заработвали допълнително като охрана.

„Аха. Правилно. Президентът не разреши смяната на Емо Тонев на два пъти“, припомни Николай Хаджигенов.

„И това, както и снимките на Баце с кюлчетата, идват от едно и също място. Което е на пряко подчинение на президентската институция. Ако на някого му трябва доказателство, че ПП са се еманципирали от Радев, ето го. Защо имаме такъв президент, не е друг въпрос“, допълва Мирослава Славова.

В коментарите се включва и говорителят на НСО Веселин Нинов, който прави опит да обясни, че охранителите от службата категорично не стоят толкова близо, че да подслушват частни разговори на охраняваните лица.

„Ами не, не стои там. И е глупавичко да предположиш, че охраната ще стои в непосредствена близост, за да чува всичко, което се говори на масата! Охраната има друга работа. И тя не е на съседната маса. Просто насърчаваш фантазьорите, като гледам…“, отговаря той.

Паунова обаче не се предава: „Гледай, Веско, понеже от години гледам къде е охраната... най-често е там. Твърде е възможно да се нарушава често протокола и мястото на гардовете да не е там, но аз за фактическото положение говоря. Може КП също да нарушава протокола. А може и да греша, разбира се“, пише отвръща тя.

Истинският проблем посочва журналистката Емилия Милчева.

„Нека вечеря с който си иска където си иска. Но без да се разхожда правителствен самолет за разговор, който може да се проведе и онлайн“, пише Милчева.

През няколко месеца от „Дондуков 1“ намират повод да поискат от „Дондуков 2“ друг човек да поеме Националната служба за охрана. Преди месеци повод за това стана предаването за записи от охранителните камери в МС на прокуратурата. С това обаче само бяха предизвикани спекулации какво толкова е било уловено на тези записи, за да бъде повод за подобна паническа реакция.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети