Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След протестите: Караджов ще започне разплащането към „Автомагистрали- Черно море“

Политика

След протестите: Караджов ще започне разплащането към „Автомагистрали- Черно море“

След протестите: Караджов ще започне разплащането към Автомагистрали- Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Днес е постъпило в Народното събрание, с подписите на народни представители, проект на решение, с което се дава възможност на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да разплати частично по договорите текущ ремонт и поддръжка за изтеклата годината суми, за които се претендират изпълнителите - в частност това е фирмата "Автомагистрали - Черно море" АД. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов след зреща с фирмата "Автомагистрали - Черно море" АД, които протестираха заради неразплатени от държавата 27,6 млн. лв. на пътностроителната фирма за извършен през миналата година ремонт на участък от автомагистрала "Тракия". Днешният им протест обаче беше отменен, след като стана ясно, че ресорният министър ще проведе среща с тях.

На второ място се дава възможност на АПИ да довърши вече започнатите дейности по ремонт на много пътища и обекти в страната, които са недовършени в страната и не може да се оставят в този вид, разясни Караджов.

На трето място се дава възможност да продължи АПИ да възлага по тези договори до избора на нов изпълнител по новите процедури по Закона за обществените поръчки, които агенцията предстои да обяви, допълни още регионалният министър. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати