Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След разследването на Васил Иванов: Тасков се оттегля от листата на БСП

Политика

След разследването на Васил Иванов: Тасков се оттегля от листата на БСП

След разследването на Васил Иванов: Тасков се оттегля от листата на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ във Варна д-р Десислав Тасков си оттегля кандидатурата за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание. Това той направил с декларация до ръководството на БСП, информират от партията.

„Името ми беше замесено беше замесено в телевизионен репортаж и обвързано с обвинения в злоупотреби в качеството ми на директор на общинската болница в град Каварна. Не е това мястото, на което да предоставя своята гледна точка. Единственото, в което искам да ви уверя е, че ще търся правата си по съдебен ред, защото аз знам истината и знам, че не съм извършил нищо, което да ощетява болницата и да облагодетелства мен или който и да е човек около мен. Всичко, което съм правил е било в интерес на лечебното заведение и смея да твърдя, че аз бях човекът, допринесъл за това болницата да не бъде затворена, когато беше оставена без избор заради неуместните решения на властите“, заявява Тасков.

Скандални разкрития: Когато бил шеф на болница, депутат от БСП натрупал половин млн. лв. дългове

Считал обаче, че в тази ситуация единственото правилно решение е да се оттегли като кандидат за народен представител от листата на БСП Варна за парламентарните избори за 45-то Народно събрание, които ще се състоят на 4 април 2021 година.

„Не бих искал умишлените атаки срещу мен да навредят нито на партията, нито на вас - хората от БСП-Варна, които неуморно се трудите и стремите към промяна и работите честно и прозрачно. Поднасям своите извинения, ако сте се почувствали засегнати от тази кална кампания срещу мен и ви уверявам, че ще направя всичко възможно да изчистя името си на уважаван лекар. А на всички вас пожелавам успех, защото вие можете да донесете промяната! Благодаря ви за доверието! И до нови срещи“, заявява още Тасков.

Междувременно днес КПКОНПИ прие решение за образуване на производства за установяване на конфликт на интереси по отношение д-р Десислав Тасков, бивш директор на общинска болница в гр. Каварна, съобщиха от комисията.

В материала се съдържат твърдения за неправомерно разходване на средства от бюджета на лечебното заведение в гр. Каварна в частен интерес (на д-р Тасков).

Според ЗПКОНПИ, за сигнал се приема и публикация в медиите, която съдържа данни за корупция или конфликт на интереси за лица, заемащи висши публични длъжности.

Съгласно ЗПКОНПИ, конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи, и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни. Решенията на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси не са окончателни и подлежат на обжалване или протест по реда на АПК. Установяването на конфликт на интереси с влязло в сила решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго, уточняват от КПКОНПИ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

ivo B R A V O !
01.03.2021 15:11 / Отговор
чичото На тоя червената царица бързо му би шута!
01.03.2021 19:12 / Отговор
Анастас #

Това са КАЛИНКИТЕ на БСП !!!

Само масово гласуване за ГЕРБ-СДС може да ни избави от БойКикеееф, неговите латино'партизани с Айфони и разбира се от смрадливата РазГрадска ДеСеберастия.

(заговорнически)
02.03.2021 06:55 / Отговор
Къде е Тартаковер?
02.03.2021 11:51 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети