Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След речта на Нинова – социалистите напуснаха конгреса

Политика

След речта на Нинова – социалистите напуснаха конгреса

След речта на Нинова – социалистите напуснаха конгреса - Tribune.bg
Снимка:

Станишев: Който копае ров между БСП и ПЕС, стреля в крака си

След като лидерът на БСП Корнелия Нинова говори пред 49-я конгрес на партията, залата се изпразни. Делегат на форума коментира, че той на практика е свършил, предаде ПИК. А ораторите по любимите на Нинова политики говорят почти единствено и само на себе си в залата. Повечето участници на конгреса са в кулоарите и на балкона, където пушат.

"Който копае ров между БСП и ПЕС, стреля в крака си",  това обяви още лидерът на ПЕС Сергей Станишев преди началото на конгреса, като коментира различната позиция на БСП от ПЕС по редица въпроси. Остава въпросът е за това дали Сергей Станишев ще намери място в евролистата на социалистите – тема, по която в БСП има разделение.

Станишев е на мнение, че споровете за подредбата на евролистата и спекулациите с Истанбулската конвенция се отразяват зле на партията.

„Най-големи проблеми човек може да си създаде сам за себе си“, така самият Станишев отговори на въпрос дали политиката на Нинова начело на БСП ще постави партията в изолация от ПЕС.

 „Ако БСП управлява България, към което се стреми, кои ще са партньорите и съюзниците ѝ, ако не партиите от европейската левица и нейните лидери в останалите страни от Европа и в европейските институции?“, попита той.  

По време на речта си лидерката на БСП предложи конгресът да излезе с декларация в подкрепа на  обвинената в пране на пари в особено големи размери. Средствата са присвоени от фалиралата КТБ. Прокуратурата повдигна обвинения  за изпиране на 333 000 евро, извършено в периода 13.06.2012 г. до 06.11.2014 г. в съучастие с още едно лице.

Нинова отново повтори тезата на социалистите, че обвинението срещу Йончева е атака. Тази теза вече изказа и цялата парламентарна група на БСП.

Георги Божинов заяви, че е притеснен от новите правила за медиите в закона за личните данни и от това, че 50 депутати от БСП отсъствали по време на гласуването. "Редовно отсъстват наши депутати по важни въпроси в парламента. Тези амбициозни цели, дефинирани от лидерката тук, изискват хора, мобилизация и резултати", каза Божинов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

West-European Нвщастници...ще се изядат помежду си. Да ги видят всички какви "социалисти" са, каква лява партия са, като повечето от тях са милионери, а има и милиардери. Да му мислят пенсионерите, дето все още гласуват за тях. Срам и позор!
26.01.2019 13:51 / Отговор
Калинко Лъжите и манипулациите на шайката нямат свършване но вече са безинтересни и мнозинството българи вече не им обръща внимание,прост включете на свободната телевизия и щеразберете истината,Елена беше великолепна и пак го наби на боса и шайката.
26.01.2019 14:19
West-European Боже, колко мъка има по света...Малоумник, каква свободна телевизия, каква Елена, какви пет лева...май живееш още стс спомените за Априлския пленум и комунистическите сатрапи. Ай сиктир!
26.01.2019 17:45
Малинко Какво втвърдявате тук,господин Калинко?На кого отваряте очите?Откъде знаете,че доказателствата на прокуратурата са лъжи и манипулации?Малцинството никога не може да стане мнозинство,както и загубата,победа.
26.01.2019 18:29 / Отговор
Arkadij Kalinko, Kalinko, ti ili si mnogo tap, ili si chikidjija, ednoto i drugoto e edno i sashto, sa
mo ot vtoroto ima po-goljamo udovolstvie!?
26.01.2019 20:33 / Отговор
Гербер Ка щяло! Аз пък Бойко го слушам от началото до края, и после не напускам, ами пак си го пускам, и пак, и пак.... щото, кво да ви разправям, с таблета в клозета съм и не мога да напусна, щото диарията ме е хванала яко и не ме напуска...
28.01.2019 01:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати