Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След смъртта на таксиметровия шофьор: Обмислят поставяне на паник бутони и видеорегистратори

Политика

След смъртта на таксиметровия шофьор: Обмислят поставяне на паник бутони и видеорегистратори

След смъртта на таксиметровия шофьор: Обмислят поставяне на паник бутони и видеорегистратори - Tribune.bg
Снимка:

Алексиев каза, че ще бъде изграден специален алгоритъм, който да изпраща подадените сигнали към МВР

„Успяхме да обсъдим и набележим конкретни мерки за гарантиране на сигурността на таксиметровия бранш. Обсъдихме въвеждане на система с паник бутони и видеорегистратори както в таксита, така и превозни средства за обществен превоз. Обсъдихме и мерки за стопиране нерегламентирания транспорт”.

Това заяви Христо Алексиев, заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията след срещата си с таксиметровия бранш.

Алексиев каза, че ще бъде изграден специален алгоритъм, който да изпраща подадените сигнали към МВР.

„Гарантиране на безопасността и сигурността на всеки, който изпълнява служебните си задължения е основен приоритет на държавата. Заради инцидента от миналата седмица имаме среща с таксиметровия бранш, който извършва обществен превоз, за да набележим конкретни мерки за гарантиране на тази сигурност”, добави вицепремиерът.

Петър Тодоров, главен секретар на МВР каза, че агресията на пътя е системен проблем, подценяван с години. Той посочи, че МВР има воля да се справи, но трябвало да се подпомогне силовото министерство в борбата с него. Тодоров отправи апел към хората за подаване на сигнали, когато има наличие на хулигански действия, а от своя страна МВР ще осигури бърза реакция.

От таксиметровия синдикат са категорични, че срещата по темата за сигурността и противодействието на нерегламентирания превоз е била конструктивна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети