Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След спешна среща между Борисов и майките – преразглеждат текстове от Закона за личната помощ

Политика

След спешна среща между Борисов и майките – преразглеждат текстове от Закона за личната помощ

Снимка:

Премиерът прие протестиращите жени извънредно в Министерски съвет

Извънредна среща между министър-председателя Бойко Борисов и протестиращите майки на деца с увреждания се състоя в Министерски съвет. Премиерът прие жените, заради проблеми, възникнали между първото и второто четене на Закона за личната помощ.

Определени текстове в него ще бъдат преразгледани и гласувани отново в петък, стана ясно след разговора.

„Благодаря на майките, приеха извиненията, ядосах се малко днес на депутатите - едните пари сложени на едното място, другите на друго място. Социалният министър, заедно с майките, да ги разпределят правилно и за всеки един човек в затруднено положение да има. В един момент от решено решение, става скандал и сега се събираме по нощите“, коментира премиерът.

„Благодаря за срещата. Беше доста припряно, има много проблеми в енергетиката от десетилетия, както и проблемът ТЕЛК, наследени проблеми и особено за ТЕЦ-овете. Безумните договори, които са сключени и сега се чудим как да се оправим и не можем да се оправим“, обясни той късния час на срещата.

Промените в Закона за личната помощ ще се въвеждат поетапно, заяви след разговора председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Тя увери, че са осигурени достатъчно средства.

Майките признават, че реално отпуснатите пари са достатъчни за целите им. Не са доволни от разпределението им.

„Имаме уверение, че те ще се преразгледат още утре и в петък ще се гласуват наново. С тези 150 млн. лв. проблемът е, че не се разпределят правилно. Надявам се, че след днешната среща се разбра още и че основният проблем са ТЕЛК-овете. Надяваме се много скоро да има основна реформа, която да започне с реформа именно в ТЕЛК“, заяви една от протестиращите Вера Иванова.  


Коментари (1)

Илия Парев Браво Бойко, обръщаш внимание на всеки проблем и го решаваш
28.11.2018 22:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още