Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След среща на младежи от Украйна с Борисов: ГЕРБ предоставя помощ за страната (ВИДЕО)

Политика

След среща на младежи от Украйна с Борисов: ГЕРБ предоставя помощ за страната (ВИДЕО)

След среща на младежи от Украйна с Борисов: ГЕРБ предоставя помощ за страната (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ предоставя  помощ за Украйна. Това стана ясно от видео, публикувано на официалната Фейсбук страница на Младежи ГЕРБ. Припомняме, че преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заедно с Младежи ГЕРБ проведоха среща с Ирина Шатохина и Динара Хабибулаева от Украйна, които са представители на Европейска солидарност.

Днес представители на МГЕРБ и народният представител Тома Биков бяха в град Серет на румънско-украинската граница. С решение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бяха закупени и предоставени индивидуални предпазни средства, каквито поиска украинската страна. Представителите на ГЕРБ бяха придружавани от Ирина Шатохина и Динара Хабибулаева.

„По  време на срещата с Бойко Борисов те ни разказаха, какво се случва на фронта, ужасът на войната и всичко на което са подложени мирното население и цивилните граждани в безпричинно нападната от Русия Украйна“, заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев.

Той бе категоричен, че не е имало как партия ГЕРБ да остане незаинтересована и безпристрастна към украинския народ. „Затова с Бойко Борисов взехме решение да окажем истинска помощ и подкрепа на нашите приятели в Украйна. Тя се изразява в закупуването на индивидуални предпазни средства, които ще станат част от хуманитарна пратка, предназначена за Украйна, която заминава днес.

Георг Георгиев изрази надежда, че предоставеното от ГЕРБ ще достигне до хората.

„Ние знаем, че нашата помощ е капка в морето, но за нас  е важно, че трябва да се прояви солидарност и трябва да се направят много повече жестове към това, което се случва в Украйна. За съжаление България все още няма съвсем ясна позиция по този въпрос, както по отношение на действията, така и по отношение на думите. С тази помощ ние искаме да покажем, че не е необходимо само държавата да помага на украинския народ, а може всеки да го направи с добра воля и с надеждата, че ще помогне да се спасят хора, деца, жени, които в момента страдат в Украйна“, подчерта народният представител от ГЕРБ  Тома Биков.

По думите му в такива моменти не можем си позволим да останем безучастни към хората, които са съвсем близо до нас. „Те са същите като нас и това което се случва на тях винаги може да се случи и на нас“, допълни  Биков.

Двете момичета бяха категорични, че помощта от България е много важна за тях.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати