Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След срещата ГЕРБ-СДС и ДПС: Имаме сходство в програмите си

Политика

След срещата ГЕРБ-СДС и ДПС: Имаме сходство в програмите си

След срещата ГЕРБ-СДС и ДПС: Имаме сходство в програмите си - Tribune.bg

„Имаме сходство с програмите на ДПС за Шенген, икономически разтеж, ясни политики за пазара на труда, политики за модернизация и развитие, отбрана, съдебна реформа и борба с корупцията“. Това заяви Деница Сачева след срещата между преговорния екип от ГЕРБ-СДС и представители на ДПС.

Сачева отчете, че последните избори ясно са показали нагласите на хората, а именно проевропейския път на страната. В тази връзка и няма смисъл да се започват разговори в тази посока, защото пътят на България е ясен, а хората очакват резултати и работа свързани със здравеопазване, образование, икономика.  

Деница Сачева отчете, че политиците и ГЕРБ-СДС като първа политическа сила нямат право да пилеят крехкото доверие на гражданите.

От преговаращия екип на ГЕРБ-СДС стана ясно, че програмите на двете партии се припокриват по отношение на устойчивите публични финанси, икономика, членство в еврозоната, привличане на чуждестранни инвестиции, с необходимите законодателни промени.  

По отношение на съдебната реформа е станало дума и за антикорупционната реформа, като избирането на нови членове на КПКОНПИ, защото голяма част от настоящите са с изтекъл мандат, изцяло нов Наказателен кодекс, тъй като сегашния има нужда от ревизиране и изчистване. Всичко това изисква много и затова имаме амбицията за 4-годишен мандат, за да бъдат изчистени всички тези въпроси, заяви Рая Назарян.

Сачева уточни, че имена и структура на Министерски съвет не са обсъждани, защото искат да се постигне нещо устойчиво и на първо място да се поставят политиките за хората. Относно структурата, Сачева допълни, че става въпрос за правителство на споделената отговорност и подписване на съответен документ. По отношение на отказа на ПП-ДБ да участват в разговорите и, че ще бъдат опозиция, Сачева заяви: Би било любопитно да видим как ще гласуват против политика свързана с Шенген или еврозоната.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини
Хаос и безстопанственост: Тотото харчи 20 млн. лв. за реклама напълно безотчетно

Хаос и безстопанственост: Тотото харчи 20 млн. лв. за реклама напълно безотчетно

Екс Ел Медия отказва да каже как разходва 7 млн. лв., защото информацията е „чувствителна“ и може да увреди интересите ѝ. БНТ, БТВ и Нова ТВ без мотиви отказват да кажат до каква аудитория и с какъв ефект е достигнала рекламата на тотото за общо 13 млн. без ДДС

виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати