Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След указания от „Позитано“ 20 - Кметовете на БСП напускат УС на Сдружението на общините

Политика

След указания от „Позитано“ 20 - Кметовете на БСП напускат УС на Сдружението на общините

Снимка:

Кметовете на БСП напускат Управителния съвет на Сдружението на общините. Това стана ясно днес, след като кметовете на социалистите напуснаха и Общото събрание на сдружението. В последствие стана ясно, че решението им е взето на „Позитано“ 20 след среща с ръководството на БСП.

От БСП обявиха, че причината за решението им е начинът, по който се разпределят средствата за общините.

Председателят на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Община Велико Търново инж. Даниел Панов коментира, че не трябва да се допуска намесата на партийните централи в работата на сдружението.

„От седмица знам, че нещо се гласи на Общото събрание. Но има ли смисъл този популизъм, който се прави в момента, предвид предстоящите избори тази година“, коментира Панов.

Той посочи и че не е редно кметове от БСП, които получават средства от държавата, да напускат УС на Сдружението.

Припомняме, че тази година в бюджета се отделят над 3,2 млрд. лв. за общините. Това е с близо 500 млн. лв. повече.  Планираните средства за капиталови разходи, снегопочистване и за делегираните от държавата дейности са общо с 477 млн. лв. повече. Министерството на финансите предлага и нова формула за изчисляване на т. нар. изравнителна субсидия, която цели по-голяма част от сумата да бъде насочена към общини с нисък фискален капацитет. Акцентът е върху Северозападна България.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още