Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След заседание, продължило цяла нощ: Петимата заподозрени за шпионаж остават в ареста

Политика

След заседание, продължило цяла нощ: Петимата заподозрени за шпионаж остават в ареста

След заседание, продължило цяла нощ: Петимата заподозрени за шпионаж остават в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Съдът стигна до решение едва в 5 сутринта

Съдът остави за постоянно в ареста петимата задържани за шпионаж в полза на Москва. Заседанието продължи до 5 ч. тази сутрин, съобщава БНТ.

От обвинението твърдят, че са събрали достатъчно доказателства срещу т.н. „резидент“ - Иван Илиев, бивш шеф във Военното разузнаване, неговия бивш колега и настоящ шеф на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров, заместник-шефа на дирекцията за бюджета и разходите на армията в министерството на отбраната - полковник Петър Петров и двама действащи служители на военното разузнаване.

При обиски в кабинета и дома на полковник Петър Петров са намерени документи с поверителен гриф на НАТО, твърдят източници на „По света и у нас“.

Петров е награждаван от министъра на отбраната. Той е на този пост от пролетта на 2017 г. Адвокатът му коментира, че решението на съда не е обосновано и ще го обжалва. Резултатите от заседанието коментира и главният прокурор Иван Гешев.

„Поредната „реформа“ почти закри военното правосъдие. Няколко от останалите съдии заседаваха почти 24 часа, до 05.00 часа тази сутрин. България може да се гордее с тези магистрати!“, написа Гешев в официалния си профил в Туитър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети