Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Следващата седмица министрите решават за компенсациите по „Запази ме“

Политика

Следващата седмица министрите решават за компенсациите по „Запази ме“

Следващата седмица министрите решават за компенсациите по Запази ме - Tribune.bg
Снимка:

От 1 януари затворените бизнеси ще получават по 75% от осигурителния си доход

Окончателният вариант на мярката за компенсации на бизнеса „Запази ме“ ще бъде приет следващата седмица на последното заседание на Министерския съвет за тази година, съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева при посещението си в многопрофилната болница в Добрич. Промяната предвижда работници в затворените бизнеси вместо 24 лв. на ден да получават от 1 януари по 75% от осигурителния си доход.

Относно програмата, която отваря днес Министерството на икономиката за подпомагане на бизнеса, пострадал от ограничителните мерки, министър Сачева допълни, че тя е най-бързата в историята на еврофондовете.

„До този момент държавата е изплатила почти 100 000 лв. на затворените бизнеси, като кандидатствалите за подпомагане са около 4600 работодатели за 23 000 лица“, изтъкна социалният министър. Още плащания ще бъдат извършвани в рамките на работните дни.

По повод на протестите на ресторантьори в Бургас и Пловдив министър Сачева коментира, че правителството е взело трудно решение за удължаване на мерките, но за двоен стандарт между браншовете не може да се говори.

„Не бих казала, че има неравнопоставеност, напротив, ние се опитахме да бъдем максимално гъвкави“, категорична е Сачева.   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети