Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сложеният от Нинова шеф на ВМЗ си разписал предприятието да му наеме къща за 4500 лв. на месец

Политика

Сложеният от Нинова шеф на ВМЗ си разписал предприятието да му наеме къща за 4500 лв. на месец

Сложеният от Нинова шеф на ВМЗ си разписал предприятието да му наеме къща за 4500 лв. на месец - Tribune.bg
Снимка:

Назначеният от Корнелия Нинова за изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот е живял в къща в Хисаря, за която е плащало държавното предприятие. Иван Иванов, преди да бъде освободен от служебния кабинет след по-малко от два месеца на поста, е обитавал 152 кв. м. имот със собствено барбекю с площ 16 кв. м. срещу 4500 лв. на месец.

Това се казва в съобщение на Държавната консолидационна компания (ДКК), публикувано от „Медиапул“.

Иванов сам е разпоредил предприятието да му наеме къщата, установила проверката на новото ръководство на ДКК. Според съобщението имотът е съобразен с изисквания на отстранения шеф за локацията на имота и условията, на които да отговаря.

Предишните директори на ВМЗ, които нямат удобен имот в близост до предприятието, са ползвали апартамент в центъра на Карлово, чийто наем отново се плаща със служебни пари, но вместо 4500 лв. струва едва 250 лв.

„Изглежда водещо при избора е била близостта до минералната вода на Хисаря, тъй като по-близките населени места като Сопот и Карлово не са отговорили на нуждите на предходния изпълнителен директор. На годишна база разходите за бюджета на ВМЗ за избраното жилище възлизат на 54 000 лева“, се казва в съобщението на ДКК.

Преди да му бъде наета къщата всяка сутрин и следобед шофьор с кола на ВМЗ е пътувал между София и Сопот, за да развозва шефа от къщи до работа и обратно.

Той междувременно в месеца си и нещо начело на държавното предприятие е назначил хора с клауза в договора за обезщетение от 6 заплати, при предсрочното освобождаване. В последните си дни на поста Иван Иванов отново лично започва да прекратява договори със тези служители, като изплатените обезщетения са за почти 100 000 лв., твърдят ДКК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати