Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебен зам.-министър на Радев и идеолог на ПП обсъждат местните избори в Благоевград?

Политика

Служебен зам.-министър на Радев и идеолог на ПП обсъждат местните избори в Благоевград?

Служебен зам.-министър на Радев и идеолог на ПП обсъждат местните избори в Благоевград? - Tribune.bg

Местните избори чукат на вратата и различни лобита, партии и дори президентството са се активирали. Това показва и снимка на която се вижда един от идеолозите на ПП адвокат Методи Байкушев и кандидат-депутат от партията на Кирил Петков, който пие кафе със зам.-министър на МРРБ Николай Шушков. Последният е известен като човекът на президента в Югозападна България. От месеци усилено се говори, че Румен Радев и тесният кръг около него са станали изключително активни за местните избори. Преди да бъде назначен за зам.-министър в министерството на Иван Шишков, Николай Шушков беше областен управител, назначен от служебните правителства на Румен Радев.

Самият Шушков има интересна биография, като доносник на ДС и един от шефовете на митниците спечелил си прякора „Шушумигата“, за когото се говореше, че е участник в престъпна схема с митниците.  

Шушумигата е една от емблематичните фигури с прякори в митниците, като е бил директор на митницата „Югозападна“ по времето на Тройната коалиция, където е бил началник на съпруга на Корнелия Нинова.

Шушков бе главен герой в разсекретен доклад на Агенция „Митници“  за 2005-2006 г.

Инспекторатът хваща интересна тенденция през 2005-2006 г. От декември до февруари от Кулата потича истински „керван“ от тирове с китайски екобрикети (които са с ниска обявена цена и се облагат със символично мито), пътуващи през Гърция за България. Масираният внос се оформя главно в митницата на Илиянци, като прави впечатление, че по документи основният товар - твърдото гориво, е гарниран с малко дрехи и обувки.

Сверка с данните на гръцките власти разкрива, че същите камиони са били натоварени на пристанището в Солун само с дрехи и обувки, на пункта в Промахон също са преминали без никакви брикети.  

Докладът описва и друга любопитна случка с внос на сланина от САЩ. На 31 декември 2004 г. 16 тира - хладилни контейнери, возещи 400 тона свинско сало на пловдивската фирма „Унитемп“, пристигат на Кулата и напират да стъпят в България буквално в последните часове на годината. Бързането не е случайно - от 1 януари 2005 г ставката за импорт на сланина се променя.  

По документи сланината трябва да бъде проверена от ветеринарния контрол в Пловдив и там да бъде оформен и вносът. Но фирмата бърза много и пише писмо до шефа на митница Кулата и до директора на митниците вносът да се оформи още на границата. Но писмото с молбата е заведено в първите дни на януари 2005 г., а документите сочат, че стоката все пак е била обработена на 31 декември - значи без да е получено надлежно разрешение. Така обмитяването е извършено в старата година - при 0% мито, и е внесен само дължимият ДДС. От 1 януари митото за същата стока става 40%.

Докладът завършва с констатацията за организиран контрабанден внос на китайски стоки с участието на митнически служители от митнически пункт Кулата", пише в доклада, но това не води до никакви последици за замесените служители.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети