Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният енергиен министър: ПП управляват по модела на БКП

Политика

Служебният енергиен министър: ПП управляват по модела на БКП

Служебният енергиен министър: ПП управляват по модела на БКП - Tribune.bg
Снимка:

Уж всичко за народа, а печели една върхушка, обясни Росен Христов

Бившият енергиен министър в служебния кабинет Росен Христов видя скрито руско лобиране в действията на ПП-ДБ. „ПП управляват по модела на БКП по времето на Тодор Живков Там бяха едни цели, едни идеали, всичко в името на народа. Всичко в името на народа обаче де факто печелеше една върхушка. И сега е така. Помислете при предишния редовен кабинет на Кирил Петков – ядрено гориво от Русия, никакви договори за диверсификация. Газ от Русия през посредници на завишени цени. „Лукойл“ регистриран в Холандия и високи цени на колонките за горива“ , заяви той пред Нова нюз.

Росен Христов заяви още, че „Лукойл“ не се е облагодетелствал никога повече, отколкото при управлението на ПП.

„Те ги оставиха да правят свръхпечалби, не им събират данъци и сега. Очевидно имат някакви интереси, може би политически, подкрепа на местни избори в Бургас, може и да са икономически интереси“, загатна той. Служебният министър изтъкна приноса на тогавашния кабинет в регистрацията в България на „Лукойл“ и по специално на Христо Алексиев, който успял да накара компанията да плати 150 милиона.  

Дерогацията изтича в един момент, но не се работи по алтернативи на руски петрол, коментира темата Росен Христов. Ако я отменим, де факто няма да имаме работеща рафинерия. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати