Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет е изискал информация от службите по казуса с камиона, избухнал на Кримския мост

Политика

Служебният кабинет е изискал информация от службите по казуса с камиона, избухнал на Кримския мост

Служебният кабинет е изискал информация от службите по казуса с камиона, избухнал на Кримския мост - Tribune.bg

Служебното правителство извършва проверки и е изискало информация от службите по темата с камиона, който се взриви на Кримския мост. Това съобщи за БНТ говорителят на кабинета Антон Кутев.

Вчера председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че е установен маршрута на камиона - България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския район.

Камионът е стигнал до Батуми в Грузия. След това е бил в Армения. Оттам отново отива в Грузия, следва Северна Осетия, откъдето е преминал в Русия. Именно от там се е качил на Кримския мост и е трябвало да стигне до Симферопол.

Днес президентът Владимир Путин свиква националният съвет по сигурността, който ще обсъжда вероятно случилото се с Кримския мост. Снощи Кремъл обвини за взрива Украйна.

От руската страна не уточняват как предполагаемият камион е стигнал от България до Грузия. Според следствения комитет в организацията на взрива са участвали руски и чуждестранни граждани. Киев официално отрича да е замесен.

Военни експерти обаче поставят теорията за кола бомба под съмнение и посочват, че е по-вероятно източникът на експлозията да е бил под моста.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети