Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет „Главчев“ официално пое властта в МС

Политика

Служебният кабинет „Главчев“ официално пое властта в МС

Служебният кабинет Главчев официално пое властта в МС - Tribune.bg
Снимка:

След официалната церемония за полагане на клетва на служебния кабинет новият премиер и министрите му се отправиха към Министерския съвет, за да приемат властта от предшествениците си.

„С това събитие предаваме властта към новия Министерски съвет с пожелание за успех, да успеят да свършат работа, която да бъде от ползва за хората в България“, каза в началото на процедурата Николай Денков.

И призова за честни избори. „Най-важната ви задача е да успеете да осигурите честни избори, които да успеят да спечелят доверието на гражданите. Надявам се с вашите действия да върнете това доверие. Единият от индикаторите за това е дали ще има машини на гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати. Надявам се, че ще организирате този процес. Вторият индикатор е делът на невалидните бюлетини да бъде нисък, за да не се оспорват резултатите“, допълни той.

„Днес е важен ден за всички нас. Оттук нататък поемаме отговорност да водим страната по европейския път на развитие, да пазим суверенитета на държавата, да работим за благоденствието на българските граждани и да изпълним задачата ни като служебен кабинет – организирането на честни избори“. С тези думи служебният премиер Димитър Главчев прие изпълнителната власт от Николай Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети