Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет и „Лукойл” стартират работна група за намаляване цените на горивата

Политика

Служебният кабинет и „Лукойл” стартират работна група за намаляване цените на горивата

Служебният кабинет и Лукойл стартират работна група за намаляване цените на горивата - Tribune.bg
Снимка:

Работната група започва работа от следващата седмица, дейтали не бяха оповестени пред медиите

По инциатива на министерствата на енергетиката и икономикта днес се е провела среща с ръководствата на „Лукойл Нефтохим” и „Лукойл България”, на която е била обсъдена темата с цените на горивата, както и мерки за понижаването им. Обсъдени са били мерките, които държавните ведомства цса били подготвили  като проект в рамките на кризисния щаб. От следващата семица стартира работна група с представители на двете компании и да се намери решение за трайно намаляване на цените на горивата, каза министърът на енергетиката Росен Христов.

Министър Никола Стоянов обясни, че от първия ден са се готвили за срещата днес.

„Бяха проучени всички възможности на държавата и сега сме подготвили и чакаме следващата седмица. Колко е важно това – ето какво ни казаха работодателите си синдикатите.

Горивата не само, че всеки ги усеща като цени на бензиностанциите, за физическите лица поне има помощ, но за бизнеса няма. Горивата са компонента на всяка стока, която потребяваме. При инфлация над 17 % у нас – два пъти повече от тази на ЕС- разбирате че това е една възможност да укротим тази инфлация, ако упеем да овладеем цените на горивата”, обясни министърът.

Той не пожела да отговаря на журналистически въпроси с довода, че след срещите щяло да има отговори.  „Днес няма да има въпроси. Хубав ден Ви желая”, заключи Стоянов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати