Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет предлага полковник Венелин Венев да оглави Военното разузнаване

Политика

Служебният кабинет предлага полковник Венелин Венев да оглави Военното разузнаване

Служебният кабинет предлага полковник Венелин Венев да оглави Военното разузнаване - Tribune.bg
Снимка:

С друго решение бяха предложени промени и в длъжностите във въоръжените сили и НСО, изискващи висши офицерски звания

Правителството предлага полковник Венелин Венев да бъде назначен на длъжността „Директор на Служба „Военно разузнаване” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Министерският съвет прие също решение за предложение до Президента на република България за издаване на указ, с който да освободи генерал-майор Иван Лалов от длъжността „Заместник-командващ на Съвместното командване на силите“ и от военна служба, считано от 09.08.2021 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

В друго решение кабинетът на Янев предложи на Румен Радев промени и в указа за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили и НСО, изискващи висши офицерски звания. 

Става дума за:

1. Промяна на наименованието на длъжността „Директор на служба „Военна информация“ на „Директор на Служба „Военно разузнаване“ в съответствие със Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване (обн., ДВ, бр. 69 от 2020 г.).

2. Отразяване на промените в системата за командване и управление от 1 септември 2021 г., като длъжностите, изискващи висши офицерски звания се привеждат в съответствие с изградената организационна структура на въоръжените сили, трансформирането на системата за командване и управление, и логистичното осигуряване на въоръжените сили.

3. Заличаването от 1 август 2021 г. на длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия“ предвид изтичане на мандата за заемането ѝ. Министерският съвет прие също така Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Васил Събински от длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз“ в Брюксел, Белгия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети