Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет предлага полковник Венелин Венев да оглави Военното разузнаване

Политика

Служебният кабинет предлага полковник Венелин Венев да оглави Военното разузнаване

Снимка:

С друго решение бяха предложени промени и в длъжностите във въоръжените сили и НСО, изискващи висши офицерски звания

Правителството предлага полковник Венелин Венев да бъде назначен на длъжността „Директор на Служба „Военно разузнаване” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Министерският съвет прие също решение за предложение до Президента на република България за издаване на указ, с който да освободи генерал-майор Иван Лалов от длъжността „Заместник-командващ на Съвместното командване на силите“ и от военна служба, считано от 09.08.2021 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

В друго решение кабинетът на Янев предложи на Румен Радев промени и в указа за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили и НСО, изискващи висши офицерски звания. 

Става дума за:

1. Промяна на наименованието на длъжността „Директор на служба „Военна информация“ на „Директор на Служба „Военно разузнаване“ в съответствие със Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване (обн., ДВ, бр. 69 от 2020 г.).

2. Отразяване на промените в системата за командване и управление от 1 септември 2021 г., като длъжностите, изискващи висши офицерски звания се привеждат в съответствие с изградената организационна структура на въоръжените сили, трансформирането на системата за командване и управление, и логистичното осигуряване на въоръжените сили.

3. Заличаването от 1 август 2021 г. на длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия“ предвид изтичане на мандата за заемането ѝ. Министерският съвет прие също така Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Васил Събински от длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз“ в Брюксел, Белгия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още