Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет се подиграва с проведен референдум в Обзор

Политика

Служебният кабинет се подиграва с проведен референдум в Обзор

Служебният кабинет се подиграва с проведен референдум в Обзор - Tribune.bg
Снимка:

Три години след проведения референдум, Обзор все още не е може да се отдели. По всичко личи, че служебното правителство на Румен Радев в лицето на Иван Шишков също няма намерение да се съобрази с вота на хората.

Според регионалният министър Шишков, финансовото министерство е направило икономически анализ, който е установил, че ако община Обзор бъде отделена, ще бъде икономически нестабилна „Това би означавало допълнителна помощ от държавата, както и потенциален риск от вдигането на данъците“, заяви пред „Евронюз“ Иван Шишков.

Според него другата страна по този казус е свързана с това, че бъдещата община Обзор щяла да има 2330 жители, а по норматив те не бива да са под 6000. „Допускат се отклонения, но тук отклонението щеше да бъде огромно, каза още министърът. Направен е и анализ дали населението нараства, но то не нараства, даже намалява, макар и с бавни темпове”, обяви още Шишков.

Въпреки проведения референдум и явното желание на хората да се отделят, Шишков е на мнение, че администрацията трудно ще бъде запълнена, а жителите на Обзор така или иначе имат кметство и достъп до административни услуги.

„Хубаво е да се съобразяваме с желанието на хората и резултатите от проведения референдум, но трябва да се гарантира, че след всеки административен акт на държавата за хората ще бъде по-добре, а не по-лошо“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети