Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет заседава извънредно за бюджета

Политика

Служебният кабинет заседава извънредно за бюджета

Служебният кабинет заседава извънредно за бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Служебното правителство ще проведе заседание днес, 31 октомври, от 14 ч. Министерският съвет ще разгледа проекта на Закон за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

По-рано се състоя извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Работодателите се обединиха около мнението, че удължаването на Бюджет 2022 към 2023 е единственият възможен вариант, тъй като там са заложени мерки в подкрепа на бизнеса и икономиката, както и гражданите.

КТ "Подкрепа" се обявиха против решението да не се внася бюджет за следващата година и го определиха като "най-лошият вариант от всички предложени в последните няколко седмици". Представителите на синдикатите за пореден път настояха за увеличение на доходите и изразиха несъгласие със запазването на минималната работна заплата на 710 лв.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети