Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният министър на културата Велислав Минеков скочи на Румен Радев

Политика

Служебният министър на културата Велислав Минеков скочи на Румен Радев

Служебният министър на културата Велислав Минеков скочи на Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

 „Никой не ме е канил на такава среща. Освен това доколкото знам е имало отвътре предупреждение  да не бъде споделяна с никого. Тя се е организирала частично на някакво събрание на които едни ходят, а другите не са поканени. Изобщо обстановката отвътре е ужасяваща и смущаваща, но това са шестнадесет души – единият от тях мисля, че е на граждански договор, а ако пресметнем артистите в театъра, които са на щат и които са на граждански договор и тези които ще продължат на граждански договор, защото имаше масово пенсионирани. Те са някъде около 86 или повече, 16 души не са 86”. Това заяви Велислав Минеков по време на изслушването си в  комисията по култура във връзка със срещата на президента Радев с актьори от Народния театър.

Припомняме, че в края на миналата година служебният министър се забърка в грандиозен скандал като се намеси недопустимо в работата на Народния театър. Наложи се самият президент Румен Радев да се срещне с актьорите от първата ни сцена, които му написаха отворено писмо и да ги увери, че ако Минеков още веднъж ги обиди, няма да е повече министър.

С тези си думи обаче бившият член на „Отровното трио” остро се противопостави на президента Радев, като от една страна обяви, че срещата му с актьорите е била тайна, а от друга страна отново постави разделителни линии между институцията и театъра.  Припомняме, че по време на срещата с актьорите държавният глава подчерта, че институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството и да съхраняват достойнството им, така че артистите да усещат подкрепа и да имат свободата и спокойствието да работят.

 

Радев даде урок на служебния си министър на културата


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати