Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Илин Димитров от ПП с критика към кабинета „Петков”: Програмата за украинските бежанци е неефективна и тромава

Политика

Илин Димитров от ПП с критика към кабинета „Петков”: Програмата за украинските бежанци е неефективна и тромава

Илин Димитров от ПП с критика към кабинета Петков: Програмата за украинските бежанци е неефективна и тромава - Tribune.bg
Снимка:

32 стъпки има преди да се плати на хотелиерите, подслонили бежанци

Хотелиерите във Варна и областта алармират за забавени компенсаторни плащания за настаняването на украински бежанци. Те споделят, че не им е плащано от май. До 20 октомври ще бъдат изплатени всички безспорни суми за първата част на програмата, а тези от юни, юли и август - до края на месеца, заяви служебният министър на туризма Илин Димитров за Нова телевизия.

„На 2 август, когато встъпихме в длъжност заварихме една изключително неефективна, тромава и тежка програма. 32 стъпки има преди да се плати на хотелиерите, подслонили бежанци.  Самата програма и структурата е тежка”, отправи критика към кабинета „Петков” служебният министър на туризма. Самият той е член на „Продължаваме промяната”.  

Министърът подчерта, че програмата е писаната не от предшественика му на поста Христо Проданов от БСП, а от предишния Министерски съвет.

„Ние сме платили 4 пъти досега, удвоили сме скоростта. От 5 дни работи софтуер да спестим 15 дни на екипа. Чакаме списъци от 5 министерства, за да се разплатим. Успяхме юни, юли и август и в сряда може да видят хотелиерите. До края на октомври ще бъдат платени всички безспорни суми, но има и спорни”, подчерта министърът.  „Изхранването също е сериозен проблем. Документите се събират от отделен орган, който ги събира и изпраща когато реши”, подчерта министърът. И обясни, че иска да види 9% ДДС за целия туристически сектор.

Той подчерта, че са наследили 1000 жалби за неизплащане на средства.

„В момента действат два вида програми за подпомагане - само да се поеме нощувката за 10 лева, другото включва и изхранването и е за 15 лева. На някои им стигат, на други не. Ако имаме студена зима, тези пари няма да стигнат”, категоричен е Димитров. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати