Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният военен министър обяви, че не е наказвал самоубилия се военен

Политика

Служебният военен министър обяви, че не е наказвал самоубилия се военен

Служебният военен министър обяви, че не е наказвал самоубилия се военен - Tribune.bg
Снимка:

Предприети са незабавни действия по разследването на трагичния инцидент със старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“, обявиха от Министерството на отбраната.

На 19 юли 2021 г. в района на ПОБ „Ново село“ в спално помещение е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

Самоуби се млад военен, участвал в нахлуването в цех до Чешнегирово

Във връзка с появили се манипулативни твърдения и внушения в някои медии, предоставяме допълнителна информация по случая с инцидента в Чешнегирово, обявиха от ресорното министерство.

След проведена служебна проверка на РСВП – Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения.

Със заповеди на министъра на отбраната от 15.07.2021 г. са освободени от военна служба директорът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети