Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служители на Nexo са финансирали ДБ със 100 000 лева

Политика

Служители на Nexo са финансирали ДБ със 100 000 лева

Служители на Nexo са финансирали ДБ със 100 000 лева - Tribune.bg
Снимка:

Служители на криптобанката Nexo са финансирали коалиция „Демократична България“, става ясно от отчетите на водената от Христо Иванов коалиция за даренията, които са получили, съобщава „24 часа“. 

Даренията на служителите на Nexo, в която преди ден влязоха ДАНС и прокуратурата в разследване за пране на пари, са правени за участие в избори през миналата година, става ясно от отчетите на ДБ пред Сметната палата.

Като общата дарена сума от служители на Nexo към ДБ е на стойност 100 000 лв.

Всички дарения са на стойност 20 хил. лв. Прави впечатления, че парите са давани от служители на сравнително ниски нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев.

По 20 000 лв. водената от Христо Иванов коалиция е получила от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на фирмата Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева.

Те са декларирали, че произхода на дарените пари е от заплати.

Според Надежда Йорданова от ДБ, даренията дадени от разследваната за криптоизмами фирма Nexo са публични и съответстват на закона.  

„Демократична България" получава дарения от физически лица. Всяко дарение на „Демократична България" е публично, обявено в Сметната палата, преминало през всички законови процедури. ДБ има доста съмишленици в ИТ сектора", обясни Йорданова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати