Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сменят половината ЦИК, имената стават ясни днес

Политика

Сменят половината ЦИК, имената стават ясни днес

Сменят половината ЦИК, имената стават ясни днес - Tribune.bg
Снимка:

Изтича крайният срок за предложения на кандидати

Партиите трябва да предложат до днес кандидатите си за нови членове на Централна избирателна комисия (ЦИК). Мандатът на сегашната комисия изтича на 23 март. Очаква се новата да бъде избрана преди това.

Следващата ЦИК трябва да е от 20 души - 7 от ГЕРБ, 6 от БСП, по 2-ма от ДПС и ОП и един от “Воля”. Тъй като имат евродепутати, несъществуващите вече коалиции “Реформаторски блок” и ВМРО с “Презареди БГ” също ще участват с по един член. ГЕРБ със сигурност запазва ядрото си в ЦИК - Георги Баханов, Йорданка Ганчева и Мария Бойкинова, пише „24 часа“.

Шефката на ЦИК Ивилина Алексиева (гражданска квота, издигната от БСП) и тримата говорители Цветозар Томов, Александър Андреев и Камелия Нейкова няма да останат в новата комисия, съобщава изданието, като се позовава на свои източници.

Номинациите на БСП, гласувани от бюрото, са Николай Николов, Силвия Дюкенджиева, Таня Цанева, Емил Войнов, Силвия Стойчева, Цветанка Георгиева. ДПС ще решава днес кои 2-ма от сегашните си 3-ма представители да запази.

Вчера стана ясно, че БСП няма да влезе в пленарната зала при гласуването на състава на новата ЦИК. Социалистите напуснаха парламента преди около две седмици след решение на Националния съвет на партията. Избор на нова ЦИК беше едно от условията, които лидерът Корнелия Нинова постави на управляващите за връщане в пленарната зала.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА КАКВО СТАНА С ВЪПРОСА,ЧЕ КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ-НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА?!КАТО ,ЧЕ ЛИ ДЕПУТАТИТЕ ВДИГАХА ПУШИЛКА,НО СЕ МЪЧАТ КАК ДА НАПРАВЯТ ТАКА,ЧЕ НИЕ ДА ГО ЗАБРАВИМ!ДОКОГА ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ПРАВИЛНИКА НА ПАРЛАМЕНТА И ТИЯ ,КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА -БЕЗ ЗАПЛАТА!
07.03.2019 11:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети