Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Смут в пленарна зала за състоянието на депутата Павел Шопов

Политика

Смут в пленарна зала за състоянието на депутата Павел Шопов

Смут в пленарна зала за състоянието на депутата Павел Шопов - Tribune.bg
Снимка:

Атакистът отказа да сложи маската си в зала

В хода на дебата на републиканския бюджет смут в пленарна зала предизвика състоянието на депутата от „Атака“ Павел Шопов. Той бе помолен от председателстващия заседанието Емил Христов да постави маската си или да напусне залата. Атакистът не предприе никакво действие в тази посока.

„Отказвате или нямате маска?“ – продължи да настоява Емил Христов. Павел Шопов обаче остана безмълвен. Тъй като председателстващия заседанието не получи утвърдителен отговор на устната си забележка, той се притесни за здравословното състояние на депутата Павел Шопов. Христов започна да подканя депутатите да установят контакт с юриста от „Атака“, който продължаваше да стои безмълвен на мястото си.

След като се убеди, че Шопов няма нужда от медицинска помощ, председателстващият заседанието на парламента даде 30 минути почивка.

Драмата с Павел Шопов, обаче, продължи и след почивката. Валери Симеонов пое председателството на заседанието на парламента и веднага помоли Шопов да постави личното си предпазно средство – маска. Последва отказ и нареждане към квесторите да изведат Шопов от зала. Тъй като опитът не успя, Симеонов помоли депутатът от „Атака“ да бъде ограден със сигнална лента на 2 метра в диаметър.

Павел Шопов продължи да присъства на заседанието, но опитът на атакиста да се включи в дебата по бюджета завърши неуспешно.

„Не го виждам. Не го забелязвам“, отговори Симеонов. Той обяви, че за него Шопов не е в зала, защото е отстранен от заседанието за нарушаване на реда.

„В правилника на парламента не е записано, че депутат може да бъде изгонен заради неносене на маска. Настоявам да му бъде дадена думата и да бъде помолен да напусне, но няма основание, според което да бъде изгонен от залата“, коментира Кристиян Вигенин от левицата.

Той настоя да спре репресията срещу Павел Шопов.

В отговор Валери Симеонов наложи на депутата Павел Шопов дисциплинарна мярка „порицание“ за нарушаване на реда в залата. По настояване на левицата Шопов все пак получи думата за „процедура“.

„Има определен начин, процедура, по който се налагат наказания, съобразно Правилника. Ясно е на народа, че сте несъстоятелен като председател на парламента. Драмата щеше да продължи, ако председателят на парламента не му беше подшушнала нещо", коментира Шопов преди да му отнемат думата.

Валери Симеонов се възползва от препоръката на Цвета Караянчева и обяви, че по чл. 161 т. 2 отстранява Павел Шопов от едно заседание, защото пречи на нормалната работа на Народното събрание.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Валерка, гони ги всичките такива, та белким се научат. Второто нищо е обратно, то не е като Първото нищо, затова може пленарно да защитава Третото нищо, което пък е антимаскър, разбиййш ли...
25.11.2020 16:27 / Отговор
Да, ...ама болшевиките от Позитано веднага са скочили в защита на Шопов, щом е за саботиране работата на НС! Пък после реват от трибуната, че това Събрание нямало доверие!
25.11.2020 16:51
Карикатури на 130 години! Вагинин ,сам по себе си е виц!
25.11.2020 19:02 / Отговор
Киро Бизона Прекрасният като чушкопек и почти толкова умен квартален пияндурник с вид, харизма и интелект на прокиснал пор-вдовец, ще гледа следващия парламент по телевизията, в компанията и на други замаяни алкохолици като него! Той си мисли, че е големият герой, ама да не ми пресича пътя, че ще се насере прав и ще му потече из крачолите, тъпакът му с тъпак!
25.11.2020 20:36 / Отговор
Сюнгера-атакист дали вече знае, как да си слага слушалките правилно? Язък! Надали някога ще му се наложи да си ги слага на плеши-шамандурата в правилната посока. Ха-ха!
26.11.2020 21:30

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети