Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Соломон Паси: На Балканите има нужда от ядрени оръжия

Политика

Соломон Паси: На Балканите има нужда от ядрени оръжия

Соломон Паси: На Балканите има нужда от ядрени оръжия - Tribune.bg
Снимка:

Най-голямата енергийна заплаха е зависимостта ни от Русия

„Европа има атомни оръжия и ние, на Балканите, имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира така, както по време на Студената война“. Това заяви бившият външен министър на България Соломон Паси пред bTV. Той коментира и излизането на Русия от договора за ракети със САЩ и заяви, че се притеснява от това.

Визитата на Йенс Столтенберг е протоколна и не трябва да ни притеснява, защото това е рутинна обиколка на държавите-членки на НАТО.

„Несигурността в Черно ще е основна тема на посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София, тъй като Русия притежава 80-90% от въоръженията в Черно море, така че няма как това да не притеснява НАТО. Ще се говори и за приемането на Македония, както и двата процента от държавния бюджет, които трябва да се използват за въоръжение в страната“, посочи Паси.        

Заплаха за енергийните проекти на България винаги е имало и най-голямата от тях е зависимостта от Русия, посочи още той. Коментарът му е по повод изказването на президента Радев, че трябва да се защитят енергийните интереси на страната от външна намеса.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Мина Така е колкото по незавизими, токова по свободни
01.03.2019 10:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати