Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Соломон Паси: Срещата на Борисов с Тръмп е момент, който трябва да се използва

Политика

Соломон Паси: Срещата на Борисов с Тръмп е момент, който трябва да се използва

Соломон Паси: Срещата на Борисов с Тръмп е момент, който трябва да се използва - Tribune.bg
Снимка:

Макрон става популист, коментира Паси изказвания на френския президент

Естествено е да се поискат някакви неща – като подкрепа за България да влезе в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, да се поиска падането на визите, да се поискат нови инвестиции. Искането на инвестиции от САЩ е много трудна работа, защото не американският президент решава къде да инвестират големите компании. Ако искаме наистина американският бизнес да влезе в България, има една единствена мярка, която е 100% гарантирана - това е визита на американския президент в България. Така Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб, коментира пред БНТ предстоящата визита на премиера Бойко Борисов в САЩ и срещата му с президента Тръмп.

Паси коментира и изказвания на френския президент Еманюел Макрон. "Макрон става популист, за да се бори срещу популистите, но популизмът е една престъпна политика", каза той.

Паси отбеляза, че днешният 11 ноември на много места се отбелязва като край на Първата световна война. "След нейния край човечеството не си направи поука, тъй като имаше Втора световна война. След Втората световна имаме поуки и те се наричат ООН, НАТО, план "Маршал", с който САЩ финансираха укрепването на Западна Европа и фактическото създаване на Европейския съюз", посочи Паси.

Той изтъкна, че от почти 75 години в Европа няма мащабна война. По негови думи не е имало друг такъв период в историята на континента и това е резултат от направените поуки.

"Падането на Берлинската стена става на 9 ноември, истината е, че Берлинската стена падна 6 дни преди това - с шествието на "Екогласност". Тогава се роди гибелта на страха", заяви Паси.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети