Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Соня Колтуклиева: Меморандумът с Gemcorp - „входна виза“ пред банки за огромни кредити

Политика

Соня Колтуклиева: Меморандумът с Gemcorp - „входна виза“ пред банки за огромни кредити

Соня Колтуклиева: Меморандумът с Gemcorp - входна виза пред банки за огромни кредити - Tribune.bg
Снимка:

Тези, уж невинни меморандуми, се използват от компаниите като „входна виза“ в реномирани банки за получаването на огромни кредити, пише в социалната мрежа журналистката Соня Колтуклиева по повод опита си да получи копие от меморандума на енергийното министерство с Gemcorp/IP3. Тя припомня, че притиснат от ГЕРБ в пленарна зала, премиерът Кирил Петков „лежерно е обяснил“, че меморандумът с Gemcorp/IP3 за 1 500 000 000 долара е просто писмо за намерения. Въпреки това от Министерството на енергетиката й обяснили, че за да получи достъп до меморандума трябва да подаде молба, да отиде в министерството и да изчете документа без право да го снима или да си води записки.

„Ха, каква изумителна конспирация! Влизала съм в Пентагона и в Държавния департамент, в Кремъл, в израелския Кнесет, в иновативния отдел на Google, но чак такива забрани … лелеле, в София надминаха по тайнственост Джеймз Бонд и Мосад, взети заедно. Всъщност,  на тях само инспектор Дю-Дю им е по мярката, но нейсе…“, коментира перипетиите си около меморандума с Gemcorp/IP3 Колтуклиева.

Нейни проучвания сочат, че с подписването на документа са нарушени всички административни процедури за проверка и съгласуване от министерствата, БНБ и службите. Затова журналистката задава 8 въпроса до МС, след което премиерът Кирил Петков разпорежда на ДАНС проверка за произхода на капитала на Gemcorp, а говорителката на правителството Лена Бориславов обявява, че няма руски капитали в Gemcorp.

„Ехааа! Каква светкавична реакция! На солидни държавни агенции в мощни държави им отнема седмици и месеци да стигнат до произхода на капиталите, маскирани зад поредици от офшорни фирми и адвокатски кантори, обаче, на нашата ДАНС й отне само няколко часа. Евалла, беее! … Сега стана ли ви ясно, дори на вас - фенове на Приятелската Пирамида “Пълен провал”, защо в този меморандум има нещо гнило?! Ама много гнило“, предупреждава Колтуклиева. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети