Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалист подава сигнали за далавери на червен кмет, изключват го от БСП

Политика

Социалист подава сигнали за далавери на червен кмет, изключват го от БСП

Социалист подава сигнали за далавери на червен кмет, изключват го от БСП - Tribune.bg
Снимка:

Проверяват обществени поръчки за 1,5 млн. лв. в община Гулянци

Започнали са проверки за обществени поръчки за 1,5 млн. лв. в община Гулянци.

Кметът Лъчезар Яков е дал 300 000 лв. за бензин на фирмата на бившата си съпруга. И 1,2 млн. лв. за социална кухня на съпруга на директорка в общината. Затова проверяват Яков за конфликт на интереси, съобщава bTV.

Самият кмет е избиран с подкрепата на социалистите три пъти и смята, че жалбоподателят Лъчезар Крумов иска да му вземе мястото. Затова непрекъснато изпращал сигнали до институциите, затова бил изключен и от партията."Всички сигнали ги подава един човек, затова от БСП го изключиха”, казва Яков.

Социалният патронаж има договор с една и съща фирма от няколко години. Договорът за последните три е на мъжа на директорката на дирекция „Общинска собственост” в кметството. Стойността на контракта е 1,2 млн. лв. за около 500 души.

Срещу директорката на „Общинска собственост” Сийка Захариева и мъжа ѝ в момента тече проверка за конфликт на интереси. Захариева обаче не вижда никакъв проблем в това, че мъжът й е взел поръчката.

„Няма проблеми, защото фирмата се справя добре, редовно доставя”, смята кметът.

Бившата съпруга на кмета Яков също е спечелила обществена поръчка от общината. За доставка на горива за общината за близо 300 000 лева. „Ами тя не ми е вече жена”, казва Яков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети