Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалисти от Пловдив с писмо до Нинова: Катастрофата е тежка, искаме вашата оставка сега

Политика

Социалисти от Пловдив с писмо до Нинова: Катастрофата е тежка, искаме вашата оставка сега

Снимка:

Социалисти от Пловдив излязоха с отворено писмо към Корнелия Нинова и БСП с искане за нейната оставка. Като причина те посочват резултатите от изборите за 46-то Народно събрание. „Този път катастрофата е много тежка, толкова че вие самата не я представяте като успех“, пишат пловдивските социалисти. Въпреки изключително ниските резултати на червените на отминалите избори, Нинова заяви категорично, че няма да подава оставка и не намира вина в себе си.

Ето и пълното писмо на социалистите:

Относно:  Резултата от Парламентарните избори за 46-то НС на 11.07.2021 г

ГОСПОЖО НИНОВА,

На 14 април 2021 г, след тежката изборна загуба на 4 април, се обърнахме към Вас с призив да се оттеглите от председателството на Българската социалистическа партия, за да се спре спадът на общественото доверие към партията и да се избегне  нова изборна катастрофа.  Направихме го най-човешки, изброявайки основните причини за този призив и с надеждата, че ще съумеете да погледнете нещата отстрани, извън своята гледна точка и тази на Вашето обкръжение.

Явно не го направихте.

Този път катастрофата е много тежка! Толкова тежка, че за първи пъти и Вие самата не се опитвате да я представите като успех. А и какъв успех е за 4 години да намалиш своите избиратели с повече от 60 % ? Четири години, през които си бил в опозиция и единствената ти работа е била да трупаш позитиви и подобряваш образа на партията си. Четири години, през които Президентът, който твоята партия е подкрепила има рейтинг до небесата, а ти се свиваш и изчезваш за избирателите. В денят, в който е трябвало да напуснеш Народното събрание и да застанеш до Държавния глава на улицата, защото така е правилно, и защото той го очаква,  да предпочетеш парламента.

В същото време ние се нагледахме на вражди, раздори, вътрешни войни и отстраняване на хора. И партията губеше сили, намаляваше, а социалистите, останали  в нея, според римското правило, се оказаха разделени и противопоставени, колкото никога не са си представяли че могат да бъдат.

 Дадохте си много шансове. Напразно.

Вече  е време да се сложи край на всичко това. Няма да има повече избори, в които да сме заедно с Вас.

Искаме Вашата оставка ! Без отлагане! Сега !

21.07.2021 г.                                                                 РС на БСП

Гр. Пловдив                                     Район „Северен“-Пловдив  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още