Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалисти от страната се събират на Бузлуджа за ново начало

Политика

Социалисти от страната се събират на Бузлуджа за ново начало

Социалисти от страната се събират на Бузлуджа за ново начало - Tribune.bg
Снимка:

Социалисти от цялата страна се събират днес на традиционния си летен събор на историческата поляна под връх Бузлуджа. Така БСП ще отбележи 133 години от Бузлуджанския конгрес и създаването на организирано социалистическо движение. Мотото на събора тази година е “Заедно! Началото е Бузлуджа!”.

В навечерието на събора на Бузлуджа вчера седемнадесет леви партии и формации подписаха „Обръщение към българския народ“. Сред тях са “Левицата!”, “Изправи се, БГ” и др.  Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) също е на поляната.

Събитието започва в 11:30 ч. с политически митинг, а в развлекателна част гост звезда е Миро.

До момента записаните социалисти, които са заявили желание да се включат в събитието на Бузлуджа, надхвърлят в пъти заявките от предходни години, посочиха от БСП. “Интересът е рекорден. Това показва, че хората приемат новата посока на партията. Бузлуджа е на всеки социалист и се радвам, че тази година ще възродим идеята”, заяви изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров пред Нова телевизия.

"Честит празник на всички ляво мислещи хора в България. Вчера направихме среща в Стара Загора, на която 17 политически партии приехме манифест към българските граждани, с който заявяваме нашето намерение да вървим обединени към следващите избори и спечелване на победа, с ясна заявка лявото да бъде основен политически фактор в управлението на страната. Бузлуджа е свято място за всеки социалист”, заяви Зафиров.

По негови думи процесът на консолидация вътре в БСП и в лявото политическо пространство е необратим и еднопосочен. "Нещата, които ни събират са много повече, отколкото нещата, които ни разделят”, смята Зафиров.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети