Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалистите ликуват: Без Радев и шпионите в резолюцията за България

Политика

Социалистите ликуват: Без Радев и шпионите в резолюцията за България

Социалистите ликуват: Без Радев и шпионите в резолюцията за България - Tribune.bg
Снимка:

Резултатите от вота стават ясни след 17 часа българско време

Европейският парламент отхвърли някои от внесените поправки в проекторезолюцията за България. Това стана с гласовете  на социалистите, либералите и зелените, съобщава БНР.

Един от отхвърлените текстове беше този за президента и „задължението да бъде политически неутрален” , както и това че използва продължаващите протести като платформа за своята позиция.

Неодобрение получи и предложението да се добави текст за връзките между чужди разузнавателни служби и съветници на държавния глава, както и да се приветства решението на българското правителство да изгони дипломати, за които се твърди, че са провеждали военен шпионаж и са събирали информация,  която представлява държавна тайна, за да я предадат на трета държава.

Текстът с искане да бъдат добавени случаите с президентските съветници, обвинени в търговия с влияние и подбуда за извършване на длъжностни престъпления също не беше приет.

А текстът, който обвързваше протестите с финансирането им от бизнесмена Васил Божков, беше оттеглен вчера от вносителката Роберта Мецола от ЕНП.

Текстът, който ѝ навлече гнева на протестърските отряди у нас и н „Отровното трио“, гласеше, че „известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира протестите“. Кръстосаният огън доведе до оттеглянето на текста и директен призив към нервните протестиращи да се успокоят.

Резултатите от вота по целия документ ще станат ясни след 17:00 часа българско време.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

КРЕМЪЛСКАТА БАНДА НА ПУТИН ВЕЧЕ Е ПРЕВЗЕЛА БРЮКСЕЛ! КОЙ ЩЕ БОРИ КОРУПЦИЯТА В БРЮКСЕЛ?
РУСИЯ КОРУМПИРА - ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА.
08.10.2020 11:09 / Отговор
коментар А иначе другарката нинова, и цялото и бсп заедно с дпс крещят, че у нас имало много корупция!Точно тази корупция я направи началник на бсп ООД!
08.10.2020 12:07
Няма политически неутрален президент, прости гербеджии. И ЕС подкрепя протестите, това е по върховенството на правото. Президентът подкрепи гражданското общество, и се разграничи отдавна от мафията.
08.10.2020 12:31 / Отговор
ало няма скоро и вас няма да ви има,цървул червен
08.10.2020 12:35 / Отговор
Пацо Няма значение - Светът разбра за какво става дума...
Освен това тези които "надделяха" в дебата са в извратената част на спектъра...
08.10.2020 13:11 / Отговор
хахаха ще го преместим в другия крачол,заради някаква червена тоалетна хартия,с която РАДА ДЪЛБОКАТА и ЕЛЕНА ГРОЗНАТА могат само да си избършат осраните червени задници
08.10.2020 13:33 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати