Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалистите от Пловдив: Защо БСП в парламента непрекъснато е в режим на махленски скандали?

Политика

Социалистите от Пловдив: Защо БСП в парламента непрекъснато е в режим на махленски скандали?

Социалистите от Пловдив: Защо БСП в парламента непрекъснато е в режим на махленски скандали? - Tribune.bg
Снимка:

Надяваме се, че личното мнение все още не е забранено в БСП от другарката Нинова, казват от Градския съвет на партията

„Защо БСП в парламента непрекъснато е в режим на махленски скандали? Защо БСП в парламента постоянно предпочита конфликтното поведение? Защо предложенията на БСП в парламента не са реално и обективно алтернативни? Защо популизмът е взел връх в реториката на парламентарните говорители? Защо демагогията е предпочитаната линия на поведение в парламентарната група пред диалог с единствена грижа – състоянието и перспективите на България и българите? Кому е изгодно това състояние на опозиция с ниско качество на законодателни инициативи?“ Това са част от въпросите зададени от Градският съвет на БСП в Пловдив в писмо срещу ситуацията и поведението на партията. Повод за резкия тон на пловдивските социалисти е позицията на четирима депутати, изразена след упреците, които областният лидер на БСП Георги Гергов отправи срещу Корнелия Нинова.

„Парламентът трябва да работи конструктивно, дисциплинирано, давайки пример за институционална отговорност. Опозицията е призвана да бъде ярка, смислена и адекватна на времето и пространството, вместо охотен съучастник в превръщането на Народното събрание в цирк. Пряката работа на народното представителство е законотворчество, а не вътрешнопартийни интриги“ пишат те. И още:“Чрез законодателни инициативи депутатите материализират политическо поведение, а не участват в сплетни, за да направят добро впечатление на националното ръководство. Никой никъде и никога не е отричал парламентарния характер на републиката, най-малко областният председател на БСП, затова в позицията на четиримата прозира нещо по-дълбоко и нелицеприятно, мотивирано от собствен интерес.“

„Един политически лидер като др. Гергов има право и на политическо, и на лично мнение, защото това е работата му. Макар че в конкретния случай той изрази единствено и само персонална оценка по повод взетите мерки в условията на пандемия. Надяваме се, че личното мнение все още не е забранено в БСП от другарката Нинова“, пише в писмото.

„Парламентарното поведение на нашата група не е унижение, а самоунижение, особено с предложението, на което президентът дори наложи вето. Това повдига въпроса за качеството и капацитета на хората, които сме изпратили да ни представляват. Вместо да губят време в пространни съобщения до медиите с характер на осъдителни присъди, можеха да работят по преките си задължения да бъдат практически алтернатива, а не псевдо такава“,допълват социалистите от Пловдив.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Бай Гроздан Що се държели така в парламента? Ей, тея от Пловдив сякаш не знаят, че имат начело една махленска, от с. Крушовица, скандалджийка, дето първо врещи или се тръшка, а след това мисли, ако изобщо стигне до такова действие!
25.04.2020 13:36 / Отговор
Гергана Гацева Браво на Пловдив! Няма да се давате на софиянци!
25.04.2020 13:46 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети