Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социалният министър Деница Сачева представи официално новата си заместничка Адриана Стоименова

Политика

Социалният министър Деница Сачева представи официално новата си заместничка Адриана Стоименова

Социалният министър Деница Сачева представи официално новата си заместничка Адриана Стоименова - Tribune.bg
Снимка:

"Силно съм заинтересована да работя в интерес на хората, прави ми впечатление, че се обединяват различни искания, които нямат общо помежду си", заяви Сачева по повод на протестните действия

Социалният министър Деница Сачева представи официално новата си заместничка Адриана Стоименова. По заповед на премиера Бойко Борисов тя беше назначена за заместник-министър на социалната политика.

Адриана Стоименова е магистър-семеен терапевт в СУ „Климент Охридски“. Била е зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет в периода от 2017 г. до 2019 г. До момента е изпълнителен директор на Центъра за психологически изследвания.

"Ще изпълним всички изисквания, включително контролните, за да сме сигурни, че държавата се грижи за хората с увреждания. На някои не им харесва, че спазваме закона, но ще си свършим работата", каза министър Деница Сачева.

"Силно съм заинтересована да работя в интерес на хората, прави ми впечатление, че се обединяват различни искания, които нямат общо помежду си, оставям на вас да прецените", каза тя.

Министър Сачева подчерта също, че Вера Иванова и Нели Димитрова също участват в работните групи по изработване на законите, където исканията им се обсъждат и не разбира защо не предявяват исканията си там.

„По отношение на Закона за социалните услуги, който се отрича от г-жа Вера Иванова и от г-жа Нели Димитрова, те са част от работните групи, които са участвали в написването на този закон и много добре разбират, че в  голямото море от  хора, нуждаещи се от различни видове форми на подкрепа от държавата, има и една огромна категория хора, които имат нужда именно от социални услуги. Това са хора с увреждания, деца с увреждания, хора, които имат нужда от заместваща помощ, от дневни центрове и от центрове за настаняване от семеен тип включително“, подчерта Сачева.

В това отношение тя се надява противопоставянето на двата закона да намери  своя край, защото политиките за хора с увреждания имат нужда от цялостни решения и имат нужда да намерят точния баланс на всички нуждаещи се, които са повече от 674 000 души, от които 26 хиляди деца.

„С това смятам, че отговаряме и на исканията и на протестите, и на коментарите, които чухме до този момент. Непрекъснатите протести и искания за оставки, предизвикването на различни скандали по-скоро блокира и е опит да се спре политиката, която се провежда за това да  има наистина един цялостен подход по отношение на проблемите на хората с увреждания. Затова може би, би трябвало да се преосмисли полезността на тези действия“, категорична е Сачева.

Тя разкри още, че през януари 2021 г. трябва да бъде създадена Държавна агенция за хора с увреждания, в министерството се работи за това. Политиките в това отношение за бъдеще  ще се ръководят от заместник-министър Стоименова.

„Считам, че имаме изключително важна, сериозна и отговорна работа и когато говорим за проблемите на хората с увреждания, трябва да сложим разговорите и дискусиите на експертна и професионална основа, защото с политическите пърформанси само губим времето и енергията на хорат“, отбеляза тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати