Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социолог: Оставките в ГЕРБ ще доведат до оздравяване на партията

Политика

Социолог: Оставките в ГЕРБ ще доведат до оздравяване на партията

Социолог: Оставките в ГЕРБ ще доведат до оздравяване на партията - Tribune.bg
Снимка:

Полезният ход за ГЕРБ в дългосрочен план е да развива втория ешелон в партията, смята Добромир Живков

„Доброто е, че виждаме принципна позиция, която тече от началото до край поне от страна на премиера. Всеки, който по някакъв начин бива въвлечен в този скандал, директно да подава оставка“. Това коментира социологът от агенция „Маркет линкс“ Добромир Живков по повод скандалите с апартаментите.

„Премиерът търси увеличаване и засилване на собствените си позиции за сметка на тези на г-н Цветанов, което очевидно се случи. Нямаше как да няма и допълнителни жертви около тези събития“, заяви той пред БНР.

Според него това ни дава основание да се надяваме за нормализация на българския политически живот и че политическата отговорност не е просто едно декларирано намерение, а са реални политически действия.

„Времето ще покаже дали това е така или отново тук се търсят друг тип политически дивиденти. Това би довело до едно оздравяване на ГЕРБ, макар моментният резултат да бъде може би в някаква степен негативен“,  смята социологът. Според него полезният ход за ГЕРБ в дългосрочен план е да развива втория ешелон в партията.

За евроизборите смята, че явяването на СДС заедно с ГЕРБ на изборите ще има позитиви и за двете страни.

„От една страна ГЕРБ добавят малко повече дясно и малко повече традиция. СДС разчита на известно съживяване на политическата си марка и въобще на политическата сила“, каза още Живков.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати