Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социолози на кабинета „Денков-Габриел“: Единственият приемлив компромис; Радев трябва на ПП като новия лош

Политика

Социолози на кабинета „Денков-Габриел“: Единственият приемлив компромис; Радев трябва на ПП като новия лош

Социолози на кабинета Денков-Габриел: Единственият приемлив компромис; Радев трябва на ПП като новия лош - Tribune.bg

„Брак по сметка“ – така определи съставянето на кабинет социологът Андрей Райчев пред бТВ. „В брака винаги единият ще спечели, а другият ще загуби. Първата криза ще бъде при ротацията като „разводът“ може да настъпи и по-рано“, заложи той.

Иван Гешев реагира като разведена жена в тази ситуация, заяви социологът.

„Промяната“ истерично не искат да се „женят“. На тях им трябва трета фигура – враг  и това е президентът. Радев им трябва, за да се оправдаят и да има нов лош. Ситуацията е близка до психиатричната“, заяви той.

„През тези две години Румен Радев натрупа власт. Преди това той беше балансиран, а сега е неуравновесен, че губи власт и важни механизми. ПП ще си платят за това, че застанаха в началото зад президента. Има по-дълбока игра, сега съюзите се пренареждат. Правителството ще има по-малко конфликти вътре, битките ще бъдат в НС“, направи прогноза социологът Боряна Димитрова.

„Радев не просто е бил до ПП, той ги е създал. Те твърдят, че той е агента на Путин в България. Няма как да говорят срещу Борисов, Доган, Пеевски и остава президентът“, заяви Райчев от своя страна. 

Боряна Димитрова пък подчерта, че това правителство не е идеално за нито един фен на двете политически сили, но е единственият приемлив компромис. По думите ѝ изборите последните няколко пъти не дават кредит на доверие на една партия или пък на доскорошни съюзници

„Сегашните съюзи се създават мъчително. Ще има постоянни атаки. Новият елемент е ДПС, които дават заявка за участие в коституционно мнозинство. ПП -ДБ и ГЕРБ не са сами в тази обсадна обстановка, а имат трети фактор, които по-късно ще разберем дали е спасителен пояс или отровна прегръдка“, отбеляза тя.

Според Райчев единственото добро е, че прескачаме това лято да ходим на избори, най-добрият вариант е да издържи до евровота. България все пак започва да се нормализира. Проблемът не е в неразбирателството по върховете, а че ние, българите сме драматично разделени. Например за войната на Русия срещу Украйна.

Ако това правителство изпълни поне три точки от приоритетите си, в държавата ще има повече ред и предвидимост, коментира Боряна Димитрова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети