Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Социолози: Полицията не провокираше, но после се появиха едни момчета с характерни дрехи

Политика

Социолози: Полицията не провокираше, но после се появиха едни момчета с характерни дрехи

Социолози: Полицията не провокираше, но после се появиха едни момчета с характерни дрехи - Tribune.bg
Снимка:

Потенциалът на протеста за промяна се ограничава

Полицията не провокираше на 76-тия ден от протеста под надслов "Велико народно въстание", коментираха пред БНТ социолозите Андрей Райчев и д-р Румяна Коларова. По думите на Райчев после са се появили едни момчета с характерни дрехи.

"Това, което наблюдаваме във връзка с протеста, е криза на легитимността. Това означава, че хората не възприемат авторитета на управляващите. Има сблъсък на легитимности", обобщи политологът доц. д-р Румяна Коларова във връзка с вчерашния протест. Тя констатира, че се е търсил сблъсък, който да постави легитимността на противната страна.

"Протестът не отива надолу, но не отива и нагоре", допълни от своя страна социологът Андрей Райчев и бе категоричен, че има съвсем отчетлив блокаж. Според социологът ВМРО се е докарало до там, че нямат самостоятелна сила - или загиват,  или стават коалиционен партньор на ГЕРБ.

"По процедура могат да почнат обсъждания за проекта за нова Конституция. Потенциалът на протеста за промяна се ограничава. В началото имаше много силен натиск за оставка на правителството, в момента е ясно, че това правителство ще контролира ситуацията до определен момент", твърди д-р Коларова. Според нея логиката на експертен кабинет е да бъде подкрепен от повече от две партии.

"Оставката е въпрос, който разделя обществото. При политическа криза от такъв тип не е хубаво да взимаш категорична позиция", смята Коларова, която е убедена, че след 1 месец правителството ще започне да се събира нормално.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Андрей Райчев

Коментари (1)

Изумен Хибридката на Русия. Слушаха комунистическия интернационал и нападнаха полицаите. Нещастен опит да се хвърли България в поредица от кризи - политическа, икономическа и здравна. Неуспешен. Браво на правителството! Напълно легитимното, отлично работещо правителство! Двамата политолози да си заврат анализите отзад!
23.09.2020 12:01 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати