Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Сова Харис“: ГЕРБ е първа политическа сила в страната

Политика

„Сова Харис“: ГЕРБ е първа политическа сила в страната

Сова Харис: ГЕРБ е първа политическа сила в страната - Tribune.bg
Снимка:

Управляващите с 21,3% подкрепа за изборите, ако са днес, срещу 12,2% за БСП

ГЕРБ е първа политическа сила в страната, сочи най-новото социологическо изследване на "Сова Харис". Според данните партията би спечелила изборите днес с 21,3% срещу 12,2% за БСП.

Доверието в ГЕРБ е 28% и надминава електоралната подкрепа за управляващите от 21%, което представлява резерв за изборния резултат догодина, отчита проучването.

Картината при БСП е точно обратната – 13% доверие срещу 12% електорална подкрепа. Така вътрешното напрежение в най-голямата опозиционна партия се отразява на отношението на избирателите към нея. За да видят избирателите алтернатива в социалистите, последните първо трябва да „си подредят къщата“. Доколко успешен ще е този процес се определя и от това дали вътрешнопартийните избори ще възстановят единството в тази партия. Като най-сериозен конкурент на сегашния лидер хората припознават организационния секретар Кирил Добрев.

Електоралният потенциал на ДПС, регистриран в социологическите изследвания, обикновено е подценен. Според данните от проучването, подкрепата за Движението ще бъде на традиционното си ниво.

От парламентарно представените партии ВМРО и ВОЛЯ са в добра кондиция, показват данните на „Сова Харис“. Двете формации освен електоралните си ядра поддържат и известен резерв от доверие. При НФСБ и „Атака“ подкрепата е доста обрана.

Не така се подреждат нещата при "Демократична България", които нямат шанс за влизане в парламента, твърдят авторите на проучването. Електоралната подкрепа за „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова, Възраждане и АБВ засега е на ниво, което също не им дава шансове.

Скандалите и компроматите, които заливат публичното пространство, също оказват влияние върху политическите нагласи. Участниците в тях като бизнесмена Васил Божков, например, ще имат по-голям резултат, ако поемат лична отговорност, изтъкват анализаторите.

За болшинството от хората отношенията между президентския съветник Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков са нарушили обществените правила и норми. 54 на сто от анкетираните са убедени, че има законови нарушения с назначените от Румен Радев посланици по препоръка на бизнесмена Бобоков. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Джедай Тотю Новината, че ДеБъ нямат шанс за влизане в парламента изкара то обувките неземните герои и народни трибуни Хайдук Прокопи, Бой Кики и градинското жуже женералъ Танасъ! Ами сега?
06.07.2020 11:11 / Отговор
коментар И к'во стана сега пак, електоралната подкрепа за тия които по цял ден крякат нямат вече електорат!Това са си пак същите дебъ, изправи се бе бг, копейкин, абвгд.....абе партията на пикаещия във фонтани, а така, хвърчилков, али баба, бой бобоки и т.н.ще си се прозяват и нищо няма да им се получава........никога вече!
06.07.2020 16:22 / Отговор
Тартаковер Единият отговор за подобен резултат е, че онзи червен професор, който определи 80 % от българите за дебили, е бил абсолютно прав. Трудно е да се повярва, че нормален човек избира и преизбира една партия и главатар, които го съсипват, правят държавата му последна в Европа, държава потънала в корупция, кражби, политически скандали, държава от която Европа и европейците се отвращават и гледат с погнуса. Така могат да разсъждават само хора със същия интелект и морал на водещия ги главатар. Затова и той самодоволно заявява "Аз съм прост и вие сте прости!"
Другата отговор е, че отвратените не гласуват. Ако беше въведено електронно гласуване, или поне машинно(каквото ГЕРБ заяви, но ще излъже!) резултатът щеше категорично да е друг. Защото така щеше да лъсне истината за "народната любов". Но ГЕРБ ще направи всичко докато управлява, за да не стане така!
06.07.2020 17:28
Киро Бизона Тараторчо, много си малък и много си жалък, за да се опитваш да обиждаш народа! И не, българите няма да си променят навика да гласуват с 2,4% за гуреливите, лилави, нещавени, трета цедка АБПФК-цървули, само защото някакъв си пръдльо, писал се за професор, е изкарал, че „80 % от българите за дебили“! Ясно ли е, тъпак такъв? А сега върви да изринеш на прасето и да му дадеш да лочи от помията, която си написал, че само то може да я понесе! А що се отнася до въздухоплавателния гавазин, да не би да искаш да кажеш, че и неговият избор беше нагласен?
06.07.2020 17:55
коментар Таратаковерче знаеш ли защо тези които произвеждат фейк новините Ви искат машинно гласуване момчето ми?!?Мога да ти кажа!!!Защото те освен лъжи, измами, компромати, кражби друго никога не са знаели!!!Нека Умницата която си купи ей така Техноимпекс да го върне!!!Ще го върне ама друг път, само с голяма проверка от прокуратурата може да стане!!!Защо вашите божков, и ц.василев не се върнат в България и опровергаят обвиненията си щом Вашата партия е най, най, най-демократичната в България, и едва ли не в целия свят!?!Аха........ще се върнат ама друг път, колкото се върнаха братята Ви галеви!Хубав ден другарю Таратаковерче!!!
07.07.2020 10:14
Бъфало Бил IQ ?
06.07.2020 22:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати