Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спас Гърневски към Нинова: Господ на бодлива крава рога не дава

Политика

Спас Гърневски към Нинова: Господ на бодлива крава рога не дава

Спас Гърневски към Нинова: Господ на бодлива крава рога не дава - Tribune.bg
Снимка:

Изборите ще пречупят амбициите на БСП да докопат властта през задния вход на демокрацията

БСП ще загубят безапелационно и двата предстоящи вота. Това пък ще пречупи амбициите на социалистите да се доберат до властта през задния вход на демокрацията. „Вече 10 години губите избори, другарко Нинова, не разбрахте ли, че Господ на бодлива крава рога не дава?“ Това попита народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски по време на дебатите по доклада на Антикорупционния орган за 2018 г.

Според него БСП умишлено са саботирали антикорупционния закон. „Където бръкне БСП, е тотална безотчетност“, каза Гърневски. Той подчерта, че партията е единствената, която не е подкрепила закона. Последвали са и опити за пресичане на гражданската конфискация при евентуална оправдателна присада. "Защо е основният въпрос? Защото тези, които саботираха закона отлично знаят кои могат да попаднат под действието му“, допълни той.

Депутатът даде положителна оценка на КПКОНПИ. Той подчерта, че антикорупционният орган има професионален и мотивиран състав.

По отношение на възраженията на БСП за концесията на летище "София" Гърневски отбеляза, че тази концесия не е просто раздаване на природни богатства. Гърневски смята, че Корнелия Нинова не може да разбере, че концесията на летището е единствената възможност за развитие.

Гърневски каза още, че са излезли още данни от Комисията по досиетата за банковите фалити. По думите му „нямало празно, било е голямо грабене“.

Гърневски заяви, че „кражбата на века“ е станала в Пловдив, когато Нинова е била заместник-министър на икономиката и председател на борда на Пловдивския панаир. Той критикува мълчанието на лидера на БСП по тази тема и по аферата „Техноимпекс“. По думите му около парламента идвали хора, работили там, които не могат да се пенсионират, защото архивите са изчезнали.

Гърневски коментира и случая със служителите на НАП, които под прикритие търсиха касови бонове от танцов състав в село Марково. Най-старата бабичка е на 35 години и всички други са два пъти по-млади от Корнелия Нинова, обясни той. По изчисленията му съставът събира 8000 лв. годишно. Той разкритикува Нинова, че е обвинила кмета на ГЕРБ за случая, като посочи, че Нинова не е чела закона, тъй като читалищата не се управляват от кмета, а председателят и секретарят на читалището в Марково са от БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети