Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Спешно съвещание при Борисов, решават дали да пращат армия на границата

Политика

Спешно съвещание при Борисов, решават дали да пращат армия на границата

Спешно съвещание при Борисов, решават дали да пращат армия на границата - Tribune.bg

Дотук се стигна след бунтове на бежанци в лагер до Солун

Премиерът Бойко Борисов е свикал спешно съвещание с вицепремиера Красимир Каракачанов, вътрешния министър Младен Маринов и ръководството на Гранична полиция, за да бъдат обсъдени мерки за спиране на голямата група бежанци от Гърция, ако решат да се насочат към България, съобщи "24 часа".

Военният министър Каракачанов вече предложи разполагането по границата на 3000 военни с техника, които да помогнат за евентуалното спиране на мигрантите.

Дотук се стигна след бунтове на бежанци в лагер до Солун. Мигрантите искат да продължат пътя си към Германия. Засега обаче няма непосредствена опасност за българската граница, увери Каракачанов вчера.

Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение, свързано с мигрантите в Гърция, през последните четири дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за притеснение, заяви вчера Каракачанов.

Той информира също, че има рутинни планове за съвместни действия на МВР и Министерство на отбраната, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация.

"Имаме създадена организация, за да можем да предотвратим масово нахлуване на територията на България. Мога да ви уверя в това", коментира междувременно тази сутрин пред NOVA телевизия началникът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков.

"Към настоящия момент проблемът не е на територията на България или по българските граници. Има голяма маса от хора, така наречените бежанци или мигранти, които са струпани в Гърция и Турция. Когато се организират, тръгва един поток. Бяхме длъжни да вземем мерки, така че да можем да гарантираме сигурността на нашите граници. Имахме готовност, защото не знаехме накъде може да тръгне този поток от хора. Няма как да бягаме след събитията", заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети