Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Калин Стоянов прекъсна интервю на Кирил Петков. Обвини го в намеса в дейността на МВР и го покани на протест

Политика

Калин Стоянов прекъсна интервю на Кирил Петков. Обвини го в намеса в дейността на МВР и го покани на протест

Калин Стоянов прекъсна интервю на Кирил Петков. Обвини го в намеса в дейността на МВР и го покани на протест - Tribune.bg

Кирил Петков заяви, че вътрешният министър бил предложение на ГЕРБ, но не помни име

Жесток спор в телевизинен ефир межди Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов. Съпредседателят на ПП-ДБ гостуваше в Нова телевизия, където обяви, че ГЕРБ предложили Калин Стоянов като експерт, но така и не успя да си спомни точно кой. „Няма наш - ваш. Той беше предложен като експерт. Беше нает и предложен от опозицията като експерт. Той е млад и неполитически обвързан. Тогава той каза, че ще помисли и иска да се консултира с жена си. След два дни отговори, че е съгласен“, заяви Петков.

Имената идвали от Мария Габриел и Николай Денков.

„Доколкото помня името дойде или от Мария Габриел, или от Борисов“, добави Кирил Петков и поясни, че не той лично, а ПП искали оставката на силовия министър. Кирил Петков настоя, че 95% от полицаите са се справили перфектно по време на футболните размирици в центъра на София по време на евроквалификацията с Унгария, но било недопустимо полицаи да бият по кафета и ресторанти. „Това спокойно чувство взриви нашата ПГ", каза Петков, визирайки изказванията на министъра.

Лидерът на ПП бе категоричен, не е посочвал някой да бъде нает или не в МВР. „Ние непрекъснато внимаваме, защото сглобката е доста трудна и внимаваме да няма вкарване на нечии интереси в отделните министерства", подчерта Петков в студиото на телевизията.

Тогава по телефона се включи лично вътрешният министър Калин Стоянов, който прекъсна интервюто, за да заяви, че срещата му с Кирил Петков не е била една и това може да се провери. „Имаше и множество телефонни разговори. Кирил Петков се опитваше да се намества в дейността на МВР. Става въпрос конкретно за това кой служител на какъв ръководен пост да се сложи и да не се махат някои от директорите на ОД на МВР", каза Стоянов. Той добави, че е имало разговори за назначаване на служители на ръководни постове, както и убеждаване да не се уволняват директори, които министърът е мислел да съкрати.

В телевизионен ефир Кирил Петков зададе и няколко въпроса на Калин Стоянов: „Аз ли съм единствения лидер, с който си говорите и имали ли сте разговори с г-н Борисив или г-н Пеевски?".

„Имал съм в пленарната зала и извън нея, а разговори с вас съм имал в министерство и по телефона", каза Стоянов. Запитан от водещата къде са били срещите му с лидера на ГЕРБ и с председателя на ПГ на ДПС, министърът отговори само: „В кулоарите на парламента".

„Оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар", припомни Калин Стоянов на Кирил Петков в телевизионен ефир. „Аз съм против полицейското насилие, но съм и против насилието спрямо полицая. Всички служители ще понесат своята дисциплинарна и евентуална наказателна отговорност“, увери Калин Стоянов. Той покани Кирил Петков следващият път на протест като бъде на първа линия. 

„Следващия път, когато има такова мероприятие, елате вие. На първия ред да изпитате емоцията на протестиращите“л

Днес ПП-ДБ ще внесат искане за създаване на анкетна комисия за насилието в центъра на София. А по повод отказа на ДПС да я подкрепи, коментира, че щом го защитават значи има политическа зависимост, която този човек има. „До вчера не знаехме каква, но днес виждам ГЕРБ и ДПС, Борисов казва, ако този министър си даде оставката и Денков трябва. Не зная за каква политическа зависимост става въпрос, но видяхте как ГЕРБ и ДПС го бранят“. 

„ГЕРБ и ДПС – вие защитавате този министър и отговорността е ваша“, каза още Кирил Петков. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети