Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горещ спор за яз. „Овчарица“ в НС беше „охладен“ с 30 минутна почивка

Политика

Горещ спор за яз. „Овчарица“ в НС беше „охладен“ с 30 минутна почивка

Горещ спор за яз. Овчарица в НС беше охладен с 30 минутна почивка - Tribune.bg
Снимка:

Председателстващият заседанието Валери Симеонов отстрани Рамадан Аталай за едно заседание

Спор за яз. „Овчарица“ и дали той да е обект с национално значение, защото охлажда ТЕЦ „Марица Изток 2“, завърши с 30 минутна почивка за „охлаждане“ на страстите.

Съдбата на съоръжението се решава с поправка в Закона за пчеларството, който променя Закона за водите. От опозицията настояха, че Министерството на енергетиката не се е произнесло по въпроса.

Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов, който ръководеше заседанието, порица Елхан Кълков и отстрани Рамадан Аталай за едно заседание. Скандалът започна с изказването на Рамадан Аталай от ДПС по Закона за пчеларството.

„Интересното е, че колегите, които излязоха на трибуната, се опитват да обяснят защо и за какво предлагат в Закона за пчеларството изменение и допълнение в Закона за водите, което засяга едно енергийно предприятие. Дотук колегите обясниха, че няма как без становище на Министерство на енергетиката да се промени статутът на един язовир, който се ползва за охлаждане на държавната ТЕЦ 2. Освен че е за охлаждане, това е една голяма система. За тази система министърът е посетил на място, запознал се е с цялостната система. В момента се учудвам за какво спорим тук. Спорът, колеги, е за следното. Оказа се, че след 4 години доживяхме партньори на ГЕРБ от тази трибуна да се обърнат към прокуратурата и да кажат: колеги, влезте в БЕХ, влезте в НЕК - там нещо се случва. Какво се случва там? Защо го видяхте точно на 4-ата година на последния ден“, попита Рамадан Аталай.

Председателстващият Симеонов му направи забележка да говори по текстовете на законопроекта. От своя страна Аталай отговори, че Симеонов е сложен там да ръководи парламента, а не да назидава.

„Освободете трибуната, ако обичате“, посочи Валери Симеонов. Той отстрани Рамадан Аталай за едно заседание и обяви 30-минутна почивка. В същото време депутат от ДПС репликира от място Симеонов.

„Може ли да свалите маската, да видя кой сте вие. По силата на чл. 155, ал. 2 налагам дисциплинарна мярка „Забележка“ на г-н Ченчев“, обяви Симеонов, защото не разпозна Елхан Кълков. След като разбра, че е сгрешил, той призна, че не може да види кой е депутатът.

„Сега ще коригираме грешката, спокойно“, поправи се Симеонов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети