Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според „Да, България“: Откакто „патриотите“ управляват водите, язовирите се източват всяка година

Политика

Според „Да, България“: Откакто „патриотите“ управляват водите, язовирите се източват всяка година

Снимка:

Владислав Панев заговори за сговор с ДПС за печалби от ВЕЦ-ове

„Бесен съм. Ревизоро днес обяснил в парламента, че Бургас може да остане без вода догодина. И че никой нищо не прави по въпроса. Язовир Камчия бил празен. Ами това не е новина. Нито, че годината е суха и язовирите са празни, нито че в държавата никой нищо не прави по въпроса. От месеци следя темата и на всички вече е ясно каква е причината за проблема“.

Това написа във Фейсбук Владислава Панев от „Да, България“.

Според Панев причината не е безводието, а безхаберието.

„Откакто „патриотите“ управляват водите, язовирите се източват всяка година повече от нормалното. За да може ВЕЦ, които са построени там да добиват повече енергия, която им се плаща на субсидирани цени. От всички нас. ВЕЦ на язовирите Камчия и Цонево са собственост съответно на Тадаръков и роднините на бивш заместник министър от ДПС. Нали се сещате - патриотите и ДПС, скачени съдове“, твърди Панев.

По думите му проблемът не е видим във влажна година.

„Никой не мисли дългосрочно за години напред. Мислят как да направят бързи пари. Вината не е в собствениците на ВЕЦ. Тя е в правителството, което им разрешава конкретни количества на добив всеки месец. И очевидно не си е свършило работата като хората. Срамна история, която ще лежи на съвестта на предишния екоминистър Нено Димов, но и на целия кабинет Борисов 3“, смята Панев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още