Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Денков: ГЕРБ искали от тях да чуят „да“ или „не“, но имали чувството, че ги бутат към „не“

Политика

Според Денков: ГЕРБ искали от тях да чуят „да“ или „не“, но имали чувството, че ги бутат към „не“

Според Денков: ГЕРБ искали от тях да чуят да или не, но имали чувството, че ги бутат към не - Tribune.bg
Снимка:

„Не е ясно до колко това е театър, в който ние да послужим, като параван и алиби“, каза той и обвини ГЕРБ, че ги притискат с времето, за да направят грешка

„Обръщението на Мария Габриел не беше към нас, а по-скоро към Нинова, Карадайъ и ИТН. Това е показателно. В петък от нас, без да имаме информация, искаха Всеки, който присъства на срещата усещаше, че бутат към „не“. Добре, че беше Мария Габриел, която искаше да отговаря на въпросите ни. Не е ясно до колко това е театър, в който ние да послужим, като параван и алиби“. Това обяви пред БТВ акад. Николай Денков от ПП-ДБ.

„За експертен кабинет с мандат от една година чухме за първи път вчера. Добре беше да се чуе, до вчера знаехме само кой ще е премиер. Добре ще е да се съберем ида обсъдим дали има нещо ново, което да промени нашите намерения“, посочи той.

Денков се надява ГЕРБ да включат и тях разговорите, а не да останат извън тях като „Възраждане“.

„Видяхте как в четвъртък и петък се назначават срещи без нашите лидери и изглеждаме виновни затова, че те отсъстват, а когато след това се прави среща тя за малко да не е взривена. Делян Добре почти взриви срещата, така че много бързо да дойде и да успокои нещата. За нас не е много ясно дали има истински разговори и това е само прикритие за едни други разговори, които вече са приключили и днес ще бъдат само официализирани“, посочи той.

„Непрекъснато ГЕРБ ще се опитва да ни вкарва в някакво цайтнот – няма време. Когато на нас ни поискаха състав на кабинет, ние го показахме, само за да могат те вземат информирано решение, а от нас искат да чуят „да“ или „не“ без да знаем информацията, която бе оповестена вчера и ни дават по-малко от 24 часа, за да решим“, посочи Денков.

„Това притискане във времето е с цел да се направи грешка, не е основа на нормални разговори“, категоричен смята той.

„До 15 ч. няма какво да кажем. Има седем дни. Те трябва да се използват правилно“, добави той.

По думите му ще подкрепят политиките и законите, които заедно с ГЕРБ заложили в законодателната и управленска програма, независимо кой е на власт.

„Няма да има коалиционно управление. Мария Габриел беше добро решение от страна на ГЕРБ“, посочи още той.

По думите му имало противоречие в това как може да иска експертен кабинет при положение, че тя е едно от политическите лица на ГЕРБ.

„Кой ще избере експертите? Едно е Борисов и Добрев друго е Мария Габриел“, подчерта Денков.

Денков посочи, че във вторник ще им бъде националния съвет и тогава ще вземат решение.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети