Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Денков: Не само ПП-ДБ взимат решенията, твърденията на ГЕРБ, че няма техни зам.-министри било преувеличено

Политика

Според Денков: Не само ПП-ДБ взимат решенията, твърденията на ГЕРБ, че няма техни зам.-министри било преувеличено

Според Денков: Не само ПП-ДБ взимат решенията, твърденията на ГЕРБ, че няма техни зам.-министри било преувеличено - Tribune.bg
Снимка:

„Ако не беше такъв процесът отдавна да съм назначил всички заместник-министри и областни управители, защото химикалката е в мен“, допълни Денков

„Твърдението на ГЕРБ-СДС, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано преувеличено. И при подбора на министрите, и при подготовката на управленската програма ГЕРБ участваха на най-високо ниво. Твърденията, че само ПП-ДБ взимат решения, не са верни, обяви премиерът Николай Денков пред журналисти.

„Ако не беше такъв процесът отдавна да съм назначил всички заместник-министри и областни управители, защото химикалката е в мен“, допълни Денков. Той се зарече, че ръководеното от него правителство ще се опита да спре взимането на решения чрез лобизъм.

„Това е една от болестите, които имаме в нашата икономика. Другият позитивен начин да се преодолее този начин на управление е да се стъпи на ясни анализи и решенията да се вземат така, че средствата да се използват възможно най-ефективно“, посочи още Денков.

Премиерът увери, че ако процесите в страната не вървят, ще си подаде оставката заедно с министрите, които влезли в кабинета.

Според него е притеснително, че в последните 10 години се случват взривове в оръжейните заводи. „Ние нямаме информация нито от службите, нито от разследващите органи какъв резултат се е получил от тези разследвания, за да можем на базата на анализи и препоръки да знаем какво трябва да се направи. Знаем, че има информация, че може би са включени разузнавателни служби на чужди държави в тези процеси. Трябва да имаме надеждни данни, за да си свършим работата“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети