Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Христо Иванов нарастват шансовете за съставяне на правителство с мандата на БСП

Политика

Според Христо Иванов нарастват шансовете за съставяне на правителство с мандата на БСП

Според Христо Иванов нарастват шансовете за съставяне на правителство с мандата на БСП - Tribune.bg
Снимка:

„Проведохме среща с мандатоносителите, които ни информираха за срещите, които са имали досега. Има нужда да избегнем тласкането към избори. От тази гледна точка гледаме на третия мандат като на нещо, което трябва да бъде прието. Виждаме определени знаци, че нарастват шансовете в това отношение, но е необходимо още време”. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов пред журналисти в Народното събрание.

Той обобщи че с търпение и професионализъм може да се състави правителство в рамките на третия мандат.

Запитан дали „Демократична България” ще участва в правителство,  ако бъде съставено Христо Иванов заяви:

„Ние ще решим по какъв начин и каква точна подкрепа да дадем. Ние гледаме на този мандат като на технически мандат. Мисля, че за нас би била добра база „Демократична България” да подкрепи това правителство, но това решение ще го вземем заедно”, допълни той.

На въпрос за идеите на БСП за преговорите с "Газпром" и Русия, той се позова на коалиционното споразумение. "Текстовете включват нормализиране от отношенията с Русия, те не са прекъсвани, в рамките на общо европейската политика" , заяви той. Това важи и за търсенето на източници на газ.

„Предизвикателствата и кризите, пред които е изправена страната, са много по-силни от различията помежду ни. Рискът България да остане без парламент в зимните месеци е наистина голям”, заяви от своя страна и другият съпредседател на ДБ ген. Атанас Атанасов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети