Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Кънев: Същинският проблем за ЕНП не е евродепутатът на гей парти, а върховенството на закона

Политика

Според Кънев: Същинският проблем за ЕНП не е евродепутатът на гей парти, а върховенството на закона

Според Кънев: Същинският проблем за ЕНП не е евродепутатът на гей парти, а върховенството на закона - Tribune.bg
Снимка:

Представителят на ДСБ в ЕП иска отстраняване на друг унгарец от ЕНП

„Знам, че историята с д-р Йожеф Шайер (всъщност Йозеф Сайер), който излиза от политиката по водосточната тръба е забавна и пикантна. Но в крайна сметка неговият личен живот е въпрос на свободен избор, а очевидното му публично лицемерие – проблем на неговите избиратели“.

Това обяви във Фейсбук българският евродепутат Радан Кънев.

Според него обаче същинският политически проблем за ЕНП и център-дясното в Европа е поведението на колегата му – лидерът на унгарската делегация в ЕНП г-н Тамаш Дойч.

„Той не само яростно се противопостави на ключовата политическа линия за обвързване на европейския бюджет с Върховенството на закона, но и си позволи да обвини всички нас, които я подкрепяме, в „нацистки“ и „гестаповски“ методи. Обвързването на Върховенството на закона с разходването на средствата на данъкоплатците не е тема, по която просто можем да вдигнем рамене и да продължим напред. ЕНП трябва да има ясна и единна позиция. Изобщо, ЕНП трябва да направи много ясен  избор кого представлява и какви принципи и ценности защитава. ЕНП трябва да се развива, да отговаря на проблемите на хората през 21 век, да бъде част от дебата за бъдещето на ЕС, а не просто сбор от политически партии с противоположни възгледи по ключови въпроси“, обяви Кънев.

Като доказателство, че не е по „нацистките“ и „гестаповски“ методи, Кънев се обявява за… изключване на инакомислещия депутат от групата.

„Затова и, заедно с още над 30 колеги от Австрия, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Ирландия, Гърция, Дания, Швеция, Финландия, подкрепих формалното искане за изключване на г-н Дойч от групата на ЕНП в Европейския парламент“, похвали се Кънев.

В коментарите под позицията му обаче не липсват и такива, които опитват да обяснят, че не неглижирането на вето от държава-членка всъщност е срещу принципите на общността и представлява опасен прецедент.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

ха ха червеното гейче,ще говори за върховенство на закона абсолютна наглост тоя боклук
04.12.2020 19:07 / Отговор
Да, но ако си хетеро? И за мен не са проблем скандалите между жени и мъже!
04.12.2020 19:20 / Отговор
Татулова Истинският проблем е селфито! Впрочем не, не е то, а безсрамието един сопол на дувара да ни учи на морал, ценности и върховенство на закона!!
04.12.2020 19:35 / Отговор
Киро Бизона Младият Ленин, с вид, харизма и интелект на ощавен цървул да вземе да обясни защо не осъди мамин сладък олигрух за публикуването на селфито му! Не казва говедцето! Ами защото щяха да излязат едни албуми със селфита и едни други със снимки от гостувания на турски, марокански, че и боливийски манафи! Там какво подхвъргане във въздуха и скубане на косми под мишниците е имало, не е истина! Ма ти плямпай, Пърданчо, няма да стоиш вечно в Брюксел, я! ще си дойдеш, къде ще ходиш. Освен да се омъжиш за някой Франсоа Льо Масур!
04.12.2020 21:01
Надблюдател И този чудеса от "храброст" прави ,ако може с нещо да навреди на България! Ако може ей така, да спрат всички евросредства за държавата, че да "свалели" ...Бойко! Педерастията е много тежко психическо заболяване, и станеш ли подвластен, все ще си я караш у "лево"!
04.12.2020 19:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети