Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Нинова: Даването на имунитета на Борисов било една малка крачка на победа за БСП

Политика

Според Нинова: Даването на имунитета на Борисов било една малка крачка на победа за БСП

Според Нинова: Даването на имунитета на Борисов било една малка крачка на победа за БСП - Tribune.bg
Снимка:

Нинова поиска оставката на военния министър - бил вреден

БСП няма да подкрепи продажбата на оборудването на АЕЦ „Белене“, увери в изявление лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

По думите ѝ имало бързане - „Бърза се заради посещението на президента Зеленски в България. Целта, която обявяват не е истинската. С продажбата на двата блока се цели да се приключи завинаги с проекта „Белене”. Както и да се скрие една далавера. България е платила 600 милиона за оборудване, което го няма. А на площадката има оборудване за около 250 милиона. Разликата е потънала в нечий джобове. И с тази сделка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията“, каза тя.

„Как си представят управляващите у нас да дадат на украинци руски реактори – означава руски резервни части и инженери? Това означава да поставиш Украйна в ръцете на Русия заради тази централа. Трябва да има разрешение и от Русия заради оборудването с двойна употреба – има ли такова? Пълно безумие“, обяви Нинова.

Делян Добрев: Украйна е единственият купувач в света на оборудването, което България има за АЕЦ Белене

„Не стига, че заради замразяването на Белене България търпи загуби. Те го погребаха, защото било гьол. Сега искат да си покрият далаверата като поставят в зависимост държавата, която те твърдят, че била агресивно нападната“.

Лидерът на червените даде заявка, че няма да подкрепят и внесената от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС декларация за приемане на Украйна в НАТО. „Нашите слагачи бързат да бъдат по-католици от папата. Те не осъзнават, че до нас се води война и ние няма да подкрепим тази декларация”.

По повод евентуалното посещение на президента на Украйна, Володимир Зеленски в България, тя заяви следното:

„Който е поканил Зеленски, да си го приеме, ние не сме. Ако дойде в НС, пак ще ви съберем, и той ще чуе принципната и последователната позиция на БСП”, подчерта лидерът на левицата

Тя коментира и имунитета на Бойко Борисов, от който той заяви, че сам ще се откаже. „Отчитаме съгласието му е като една малка крачна на победа на БСП и хората, които искат справедливост. За 12-годишното му крадливо управление. Но това е много малка крачка. Голямата и истинската крачка и победа ще бъде, когато има справедлив процес и се стигне до осъдителна присъда. Сега той си дава имунитета под натиск. Втора точка беше задължителното гласуване в зала на имунитета. И вероятно е знаел, че ще падне и затова бърза пред вятъра”, подчерта тя.

Бойко Борисов се отказа от имунитета си: Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване

Нинова поиска и незабавната оставка на военния министър Тодор Тагарев.

„Относно предложението на Тагарев за евентуалното разполагане на база на НАТО в Черно море - ние искаме незабавно оставката му. Той е вреден за България. Действията и думите му са опасни за националността сигурност, за гражданите, за мира и за неутралитета, за който настояваме”, каза лидерът на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети