Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според партията на Цветанов българската икономика е „в риск от възстановяване“

Политика

Според партията на Цветанов българската икономика е „в риск от възстановяване“

Според партията на Цветанов българската икономика е в риск от възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

За „риск“ от възстановяване на икономиката, предупреждават „Републиканци за България“. 

Забавянето на Националния план за възстановяване и устойчивост води до загуба на средства, предвидени да ускорят възстановяването на икономиката на страната ни, предупреждават от партията на Цветан Цветанов.

"През последните дни наблюдаваме засилено обсъждане на темата, свързана с Националния план за възстановяване и устойчивост. Сегашният кабинет няма необходимото време и капацитет да го подготви и приеме и изправя страната ни пред огромен риск. Планът трябва да бъде изпратен до Европейската комисия в срок до края на месец април, зa дa мoжe cpeдcтвaтa дa зaпoчнaт дa ce изплaщaт в края на тази година, в най-добрия случай", се казва в позиция на ПП Републиканци за България.

"Ние от Републиканци за България считаме, че не е редно да съществува сблъсък между предишните и бъдещите управници на страната ни, тъй като този план ще се реализира в следващите 6 години и ще допринесе за развитието на България с получаването на достъп до 12 млрд. лв. предвидени да стимулират бизнес средата и икономиката ни. Освен всичко това, ние наблюдаваме тенденция на серия от стъпки, които саботират Националния план и неговото навременно изпращане до Европейската комисия. Вече наблюдаваме ЕК, в лицето на заместник-председателя да говори за забавяне на внасянето на някой от плановете, като тук влиза и България предвид политическата криза, в която се намираме. Това е една безпрецедентна възможност за подкрепа на икономиката ни и страната не трябва да пропуска този шанс“, заявяват от ПП Републиканци за България.“

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети